Ananaslı Kurabiye Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

215

Öğün

Çay Saati

Ananaslı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Farklı lezzetler denemeyi seven ben bu sefer Endonezya’dan bir kurabiye tarifi ile sizlerleyim. İçindeki Ananas marmelatı ile bizim çok beğendiğimiz sunumu da çok şık olan bir kurabiye Ananaslı Kurabiye Tarifi (Recep Kue Nastar) Misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz bu lezzeti deneyin.

Sevgiyle kalın…

Ananaslı Kurabiye İçindekiler

ANANAS MARMELATI İÇİN

  • 500 gr ananas
  • 100 gr toz şeker
  • 5 adet karanfil
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • yarım çay k. tarçın

ÜZERİ İÇİN

  • 1 tatlı k. bal, 1 tatlı k. ılık su, 1 adet yumurta sarısı karışımı
  • 150 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (50 gr)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz
  • yarım çay bardağı mısır nişastası (20 gr)
  • 1,5 su bardağı un

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 215 Kcal
Karbonhidrat : 31 g
Protein : 2.5 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce ananas marmelatını hazırlayarak başlıyoruz ananasları gelişi güzel doğrayın tencereye alın.
Adım 2: Üzerine şeker koyun orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra karanfili koyun. Ananaslar pişince blendırtan geçirin ve suyunu çekmesin 2 dakika kala limon suyunu ve tarçını  koyun ve suyunu çekince bir tabağa aktarıp soğumasını bekleyin.
Adım 3: Tereyağ ve pudra şekerini mikserle iyice karıştırın. Yumurta sarılarını tek tek karışıma yedirin.
Adım 4: Bir tutam tuz ekleyin. Mısır nişastası ve unun yarısını eleyin mikserle karıştırın. Kalan unu da eleyerek ekleyip bu sefer elinizle yoğurun hamuru streç filim ile sarın 30 dakika buzdolabında bekletin
Adım 5: 14 eşit bezeye bölün. Tepsi içine yağlı kağıt serin bezeyi elinizle açın ortasına 1 tatlı kaşığı marmelat koyup kapatın ve oval şekil verin.
Adım 6: Hepsinin üzerine bıçak ile çizikler atarak kafes yapın videoyu izleyerek yapabilirsiniz. Yumurtalı karışımı üzerine sürün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin ve fırında çıkarın soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Dekorasyon amaçlı uç tarafına biberiye takarak ananas görüntüsü verebilirsiniz.

Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?  Hem doyurucu hem de çok leziz. Her yaştan kişinin kalbini fetheden dereotlu poğaça, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Pratik yapımı ve nefis tadıyla kahvaltıların, çay saatlerinin ve...

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan