Meyveli İrmik Tatlısı
Videolu Tarif
Yazı kış mevsimine göre meyvelerle yapabileceğiniz nefis bir tatlı tarifi…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
161
Öğün
Çay Saati
Jöleli Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Jöleli Meyveli İrmik Tatlısı üç farklı lezzet jöle, meyve ve sütlü irmik tatlısını buluşması ile ortaya çıkan enfes bir tatlı tarifi.
Mevsimine göre veya canınızın istediği meyve ve jöle ile yapabileceğiniz aynı zamanda çok kolay bir tatlı tarifi.
Yaz kış keyifle yiyeceğiniz lezzet diyebilirim.
Sevgiyle kalın…
∗ Destek olmak için youtube kanalıma abone olabilir ve videolarımı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz şimdiden teşekkür ederim.
İçindekiler
Jöle için;
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 paket muzlu jöle
Sütlü bölümü için;
- 1 litre süt
- 8 çorba kaşığı irmik
- 16 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet şeftali
- Ben meyve olarak şeftali kullandım siz istediğiniz bir meyveyi kullanabilirsiniz. Kullandığınız meyveye göre jöleyi de değiştirebilirsiniz.
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 161 Kcal
Karbonhidrat : 33.5 g
Protein : 3.9 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tencerede kaynayan iki su bardağı suyu kenara alın jöleyi içine döküp karıştırarak eritin.
Adım 2: Yapacağımız kalıp içerisine önce jölenin bir kısmını alın ve temizlemiş olduğunuz meyveleri jöle içine yerleştirin biraz donmasını bekleyin ki meyveler yukarı çıkmasın üzerine kalan jöleyi dökün. Buzdolabına kaldırın.(videoda izleyebilirsiniz)
Adım 3: Hamur hazır olunca içinden 3/1 lik bölümü başka bir kap içerisine alın. Fazla olan miktara kakaoyu ekleyip yoğurun.
Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt serin. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve hamuru susama bulayarak yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamuru bu şekilde bitirin.
Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.
Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekli Trileçe Tarifi hem bol sütlü. hem meyveli oluşuyla çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. Daha önce sizlerle Karamel soslu trileçe ve Frambuaz soslu
Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi
Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık
0 Yorum