Karamel Soslu Muhallebi

(Videolu Tarif)

Karamelli lezzetleri seviyorsanız mutlaka karamel soslu muhallebi tarifini de seveceksiniz…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

286

Öğün

Akşam Yemeği

Karamel Soslu Muhallebi

Karamelli lezzetleri seviyorsanız mutlaka karamel soslu muhallebi tarifini de seveceksiniz. Sütlü tatlılarda her tatlıyı beğenmen ama bu tatlı benim favoru sütlü tatlı tariflerimden bir tanesi. Tarifi yaptığınız zaman mutlaka yapım aşamalarında bahsettiğim gibi milföy ile denemenizi tasviye ederim. Çok lezzet katıyor tatlıya. Umuyorum sizlerde beğenirsiniz. Karamel Soslu Muhallebi Tarifi sizlerle.

Sevgiyle kalın…

Karamel Soslu Muhallebi Tarifi

tarafından | Eki 4, 2013 | Sütlü Tatlılar | 1 Yorum

Karamel Soslu Muhallebi Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 6 çorba kaşığı dolusu un
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 büyük yumurta
  • 200 ml krema
  • 2 paket vanilya

Üzerinin Karameli İçin;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su
  • 200 ml krema
  • süslemek için file badem ve 1 adet milföy hamuru

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Karamel Soslu Muhallebi Tarifi

Adım 1: Süt, un, toz şeker ve yumurtayı tencereye alın. Tüm malzemeyi çırma teli ile çok iyi karıştırdıktan sonra ocağı açıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.

Adım 2: Muhallebi kaynamaya başladıktan sonar 2-3 dakika kadar daha yine karıştırarak pişirip kenara alın. 

Adım 3: Ocaktan aldığınız muhallebinin içine krema ve vanilya ekleyin. Mikserle 10 dakika boyunca karıştırmaya devam edin. Daha sonra servis edeceğiniz kaselere paylaştırın.

Adım 4: Karamel sosu için toz şeker ve suyu tencereye koyup kısık ateşte kahve rengi bir renk alana kadar bekleyin. Ben tencereyi çevirerek karıştırma işlemini yaptım en son safhalarde topaklanan varsa kaşığın arkası ile ezebilirsiniz. İstediğiniz rengi alana kadar ocağın başından ayrılmayın, birden şeker yanabilir .

Adım 5: İstediğiniz rengi almasına yakın kremayı bir cezvede ısıtın (kaynatmayın yalnızca ısıtın). Şeker istediğimiz rengi alınca ocaktan alıp karıştırarak kremayı ekleyin ve devamlı karıştırın.

Adım 6: Pürüzsüz hale gelince muhallebilerin üzerine paylaştırıp tekrar dolaba kaldırın. Servisten önce milföy hamurunu fırında iyice kızartın. Alt ve üst kabuk kısımlarını alıp elinizle kırın ve servisten önce kaselerin ortasına önce milföy kırıntılarını sonra file bademi koyarak servis edin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 286 Kcal
Karbonhidrat : 48.3 g
Protein : 7.8 g

1 Yorum

  1. Fshrettin Güler

    Ilk fırsatta yaptırabilirim inşallah..
    Şahane olacağından eminim..

    Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

Çilekli Trileçe Tarifi hem bol sütlü. hem meyveli oluşuyla çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. Daha önce sizlerle Karamel soslu trileçe ve Frambuaz soslu

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık