Havuçlu Pırasa Diblesi Tarifi
Pırasa sevmeyenler için güzel bir alternatif…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
172
Öğün
Akşam Yemeği
Havuçlu Pırasa Diblesi Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Allahım çok şükür iki gündür havalar çok güzel artık bahar gelsin istiyoruz. Bu güzel günler gelirken iyi bir yemek tarifi de vermek şart. Özellikle sebze konusunda tarifler arayanları kırmayalım.
Bu sene aslında normal bir kış yaşadık ama yıllardır sonbahar havasında kış yaşayan bir İstanbul olduğu için bu kış biraz bize zor geldi. Kış sebzelerinden en sevilmeyen sebze herhalde pırasa diye düşünüyorum:)
O kadar faydalı olmasına rağmen maalesef çocuklar tarafından sevilmiyor. Bu tarif çocuklarınıza yedirebilmeniz içinde güzel bir alternatif, pırasanın mevsimi geçmeden yapmanızı tavsiye ettiğim Havuçlu Pırasa Diblesi tarifi…
Sevgiyle kalın…
Havuçlu Pırasa Diblesi Tarifi
Havuçlu Pırasa Diblesi Malzemeleri
- 1 su bardağı pirinç
- 6 adet ince pırasa
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- tuz
- karabiber
- 2,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 172 Kcal
Karbonhidrat : 18.1 g
Protein : 2 g
Havuçlu Pırasa Diblesi Nasıl Yapılır?
Adım 1: Pirinci tuzlu ılık suda 20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp iyice süzün.
Adım 2: Pırasaları ve havuçları yıkayıp temizledikten sonra havuçları kalınlığına göre ikiye böle bilirsin veya ince ise halka halinde ince doğra (pırasadan daha ince olsun ki çabuk pişsin).
Adım 3: Pırasaları da yarım parmak kalınlığında halka halka doğra. Soğanlarımızı da yemeklik doğrayıp bütün sebzeleri bir kap içerisinde harmanla.
Adım 4: Tencerenin altına sebzelerin yarısını koyup üzerine pirincin hepsini koy kalan sebzeyi de pirincin üzerine yay.
İki su bardağı suyun içerisine yağını, tuzunu koyup karıştır ve tencereye dök.
Adım 5: Önce harlı ateşte sonra su kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişir. Pilav piştikten sonra tereyağı kızdırıp üzerine döküp ağzını kapatıp demlenmeye bırak.
Servis esnasında üzerine maydanoz serpip servis edin…
Afiyet olsun….
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum