Havuçlu Pırasa Diblesi Tarifi

Pırasa sevmeyenler için güzel bir alternatif…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

172

Öğün

Akşam Yemeği

Havuçlu Pırasa Diblesi Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Allahım çok şükür iki gündür havalar çok güzel artık bahar gelsin istiyoruz.

Bu sene aslında normal bir kış yaşadık ama yıllardır sonbahar havasında kış yaşayan bir İstanbul olduğu için bu kış biraz bize zor geldi. Kış sebzelerinden en sevilmeyen sebze herhalde pırasa diye düşünüyorum:)

O kadar faydalı olmasına rağmen maalesef çocuklar tarafından sevilmiyor. Bu tarif çocuklarınıza yedirebilmeniz içinde güzel bir alternatif, pırasanın mevsimi geçmeden yapmanızı tavsiye ettiğim Havuçlu Pırasa Diblesi tarifi…

Sevgiyle kalın…

Havuçlu Pırasa Diblesi Tarifi

Mar 22, 2012 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 6 adet ince pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ  veya sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 172 Kcal

Karbonhidrat : 18.1 g

Protein : 2 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Pirinci tuzlu ılık suda 20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp iyice süzün.

Adım 2: Pırasaları ve havuçları yıkayıp temizledikten sonra havuçları kalınlığına göre ikiye böle bilirsin veya ince ise halka halinde ince doğra (pırasadan daha ince olsun ki çabuk pişsin).

Adım 3: Pırasaları da yarım parmak kalınlığında halka halka doğra. Soğanlarımızı da yemeklik doğrayıp bütün sebzeleri bir kap içerisinde harmanla.

Adım 4: Tencerenin altına sebzelerin yarısını koyup üzerine pirincin hepsini koy kalan sebzeyi de pirincin üzerine yay.
İki su bardağı suyun içerisine yağını, tuzunu koyup karıştır ve tencereye dök.

Adım 5: Önce harlı ateşte sonra su kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişir. Pilav piştikten sonra tereyağı kızdırıp üzerine döküp ağzını kapatıp demlenmeye bırak.
Servis esnasında üzerine maydanoz serpip servis edin…
Afiyet olsun….

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This