Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Arpa Şehriye Pilavı devamlı pirinç ve bulgur pilavından sıkılanlar için güzel bir alternatif.
İster et suyu ile isterseniz de tavuk suyu ile pişirebilirsiniz.
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
30 dakika
Kalori
219
Öğün
Akşam Yemeği
Arpa Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır?
Arpa Şehriye Pilavı devamlı pirinç ve bulgur pilavından sıkılanlar için güzel bir alternatif. İster et suyu ile isterseniz de tavuk suyu ile pişirebilirsiniz. Eğer et suyu veya tavuk suyu kullanıyorsam yağ miktarını elimdeki suyun yağ miktarına bakarak dengelemeye çalışıyorum aşağıda vereceğim ölçüler normal su ile yaptığım zaman kullandığım ölçüdür. Ben tereyağ tercih ediyorum ama zeytinyağ veya margarin ile pişirebilirsiniz. Akşama güzel pilav arayanları buraya davet ediyoruz.
Sevgiyle kalın…
Arpa Şehriyeli Pilav İçin Gerekli Malzemeler
- 1 paket arpa şehriye (500 gr)
- 70 gr tereyağ
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- su
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 219 Kcal
Karbonhidrat : 21 g
Protein : 3.9 g
Adım Adım Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi
Adım 1: Yağları tencereye alıp biraz ısındıktan sonra şehriyeyi içine boşaltın. Daha sonra devamlı karıştırarak kahverengi bir renk almasını sağlayın.
Adım 2: Kavrulma işlemi önemli, çok açık renkte bırakırsanız suyunu verdiğinizde rengi daha da açılacaktır o yüzden dikkat edin.
Adım 3: İstediğiniz rengi alan şehriyeye oda sıcaklığında su ekleyin. Ben şehriyenin üzerini bir parmak geçecek kadar su ekliyorum.
Adım 4: Su kaynamaya başladığı zaman ocağı en düşük ayara getirip, tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmesini bekleyin. İyice suyunu çekince demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…
4 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kestaneli Pirinç Pilavı
Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.
Tavuklu Pilav Tarifi
Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.
Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi
Semizotu tam bir şifa kaynağı. Bulgur pilavı ise klasik ama bir o kadar da güzel bir yemeğimiz. Gelin bu ikisini bir araya getirelim. Semizotlu Bulgur Pilavı sizlerle.
Harika görünüyor Sibel Hanım ellerinize sağlık
Teşekkür ederim
Bu akşam ne yapacağım derken karşıma çıktı. Çok güzel görünüyor.
Şimdiden afiyet olsun