Çilekli Trileçe Tarifi
(Videolu Tarif)
ÇİLEKLİ TRİLEÇE TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
15
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Çilekli Trileçe Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Çilekli Trileçe Tarifi hem bol sütlü. hem meyveli oluşuyla çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Daha önce sizlerle Karamel soslu trileçe ve Frambuaz soslu trileçe tarifi paylaştım. Onları da çok beğeneceğinize eminim. Tam çilek mevsiminde bu sefer sizlerle Çilekli Trileçe tarifi paylaşmak istedim.
Çilekli Trileçe tarifi nasıl yapılır? tüm aşamalarını sesli anlatımı ile videosunu izleyerek bulabilirsiniz.
Sevgiyle kalın ♥︎
Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekli Trileçe Malzemeleri
Keki İçin;
- 5 adet L boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- yarım su bardağı buğday nişasta
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı ılık su
Çilek Sosu İçin;
- 750 gram çilek
- yarım limon suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 300 ml su
Keki Islatmak İçin;
- 750 ml süt
- 400 ml krema
- yarım su bardağı toz şeker
Tarifte kullanılan su bardağı 200 ml.
ÇİLEKLİ TRİLEÇE YAPILIŞI
Adım 1: Kek için yumurtayı bir kaseye alın. Şekeri üç dört seferde ekleyerek mikserle karıştırın. Yumurta ve şeker hacim alıp rengi açılana kadar karıştırmaya devam edin.
Adım 2: Kuru malzemeleri eleyin. Yumurtalı karışıma koyup mikseri en düşük dereceye getirip karıştırın. Bu arada içine suyu ekleyin. Unu koyduktan sonra sönmesin diye fazla karıştırmayın.
Adım 3: Borcam tepsiye önceden yağlı kağıt koyup margarin ile yağlayın. Hazır olan kek karışımını tepsiye koyun. Eşit bir şekilde hamuru söndürmeden tepsiye yayın.
Adım 4: 180 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında pişirin. Benim fırınımda 25-30 dakikada pişiriyor. Pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayın. Kek pişince fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
Adım 5: Oda sıcaklığında süt, şeker ve kremayı şeker eriyene kadar karıştırın. Soğuyan kek üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Hazırladığınız karışımı eşit bir şekilde üzerine dökün. Sütü iyice emmesi için bekleyin.
Adım 6: Çilekleri yıkayıp bir süre kevgirde bekletin. Sap kısımlarını kesip bir kase içine doğrayın. Üzerine limon suyu ve şekeri karıştırıp 1-1,5 saat bekletip ocağı alın. İsterseniz keki yapmaya başlamadan çileği hazırlayıp bekletin.
Adım 7: Su ve nişastayı karıştırıp çileğin pişmesine yakın tencereye alın. Bir kaç dakika devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tamamen pürüzsüz olana kadar blendardan geçirin. Arada sırada karıştırarak ılınmasını bekleyin. Sos ılınınca kek üzerine eşit bir şekilde yayın.
Adım 8: Üzerine streç film ile kapatıp en az 3-4 saat buzdolabında bekletin. Bir gün beklerse çok daha lezzetli oluyor. Toz krem şantiyi soğuk süt ile karıştırın. Krema sıkma torbasına önce yıldız uç takıp krem şandiyi torbaya alın.
Adım 9: Servisten önce dilimleyip dilimlerin tam ortasına krem şantiyi sıkın. Büyük çilekleri dört eşit parçaya bölüp şanti üzerine yerleştirerek süsleyin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi
Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık
Çilekli Magnolia Tarifi, Nasıl Yapılır?
Tatlı menülerinin vazgeçilmez sütlü tatlısı Çilekli Magnolia. Pastanelerde görünce sakın evde yapılamaz diye düşünmeyin. Yapılışı çok kolay olan Çilekli
0 Yorum