Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile lezzetli dedim. Bu nefis ekmek tafini sizlerle paylaşmadan olmazdı.
Yedikçe yemek isteyeceğiniz Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifini dilediğiniz öğün için hazırlayabilirsiniz. Dostlarla veya aile ile yapacağınız sabah kahvaltıları için çok ideal bir tarif.
Tarif videosunu aşağıya sizler için ekliyorum. Tüm aşamaları için baştan sona videoyu izleyerek çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Sevgiyle kalın.
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Malzemeleri
Hamuru için;
- 20 gr yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı un (ön mayalandırma işlemi için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerinin için;
- 50 ml zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Biraz taze fesleğen
- Biraz maydanoz
- Çekirdekleri çıkarılmış zeytin
- Kaşar peynir rendesi
ZEYTİNLİ SARIMSAKLI EKMEK TARİF VİDEOSU
ZEYTİNLİ SARIMSAKLI EKMEK YAPILIŞI
Adım 1: Bir kase içine mayayı elinizle ufalayarak koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker, iki yemek kaşığı un koyun. Yavaş yavaş karıştırarak ılık suyu ilave edin. Ön mayalanma işlemi için üzerini örtüp yaklaşık 10 dakika bekletin.
Adım 2: Başka bir kase içine iki bardak un koyup ortasını açtıktan sonra mayalı suyu ortasına boşaltın. Unun üzerine gelecek şekilde tuzu ekleyin. Yavaş yavaş önce kaşıkla kenardan un alarak hamuru karıştırın. Sonra elinizle kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave edip hamuru yoğurun. Kase içinde toplanan hamuru biraz tezgah üzerine alarak tekrar yoğurun.
Adım 3: Biraz un serptiğin kaseye hamuru alıp üzirine kapatın. İki kat hacim alana kadar bekletin.
Adım 4: Maydanoz ve fesleğen yapraklarını yıkadıktan sonra çok ince olacak şekilde doğrayın. Zeytinyağı içine doğradığınız fesleğen ve maydanozu koyun. Sarımsağı ezdikten sonra ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Adım 5: Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. İsterseniz marketlerde satılan hazır çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş zeytin kullanabilirsiniz.
Adım 6: Mayalanan hamuru tekrar tezgah üzerine alıp maya kokusu çıksın diye biraz daha yoğurun. Yağlı kağıt üzerine biraz un serpip hamuru üzerine alın. Yavaş yavaş merdane yardımı ile tepsin büyüklüğünde yuvarlak açın. Hamur merdaneye yapışırsa üzerine un serpin.
Adım 7: Açtığınız hamuru pizza dilimleyici ile kare kare dilimleyin. Derin kesiyorum ama tamamen hamuru koparmıyorum. Üzerine hazırladığınız zeytinyağını önce kaşık kaşık yayın. Sonra yumurta fırçası yarmışılya yeşillikleri eşit dağıtın. Mutlaka ekmek üzerine yeşillikler eşit yayılsın ve her tarafı yağlansın.
Adım 8: Zeytin dilimlerini her bir kare üzerine bir tane koyup en son kaşar peynir rendesiyle hamuru kaplayın. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında pişirin. Benim fırınımda yaklaşık 20-25 dakika arasında pişmiş oluyor. Siz kendi fırınınıza göre pişirme derecesini ve süreyi ayarlayın.
Adım 9: Piştikten sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak kopararak yiyebilirsiniz afiyet olsun︎.♥︎
6 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?
Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini
Şeftali Marmelatı Tarifi – Nasıl Yapılır?
Kış hazırlıklarının vazgeçilmez lezzetleri olan reçel ve marmelat tariflerinden Şeftali marmelatı tarifi. Çoğunlukla Türk mutfağında kahvaltı sofraları için
21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle
Teşekkürler Sibel Hanım. Yine harika bir tarif.
Teşekkürler
Sibel Hanım lütfen yakın zamanda patlıcanlı bir yemek tarifi videosu da gelsin Youtube kanalınızda
Değerlendirmeye alacağım tabi ki 🙂
Zeytinyağlı’da Sibel Hanım farkı. Muhteşemsiniiz.
🙏