Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi
(Videolu Tarif)
Elmalı kurabiye sevenler için lezzet dolu bir alternatif…
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Geçen kış yaptığım, bir türlü sıra gelmeyen bir lezzet sahlepli elmalı kurabiye tarifi.
Sahlep hamuruna ayrı bir tat katarken, içindeki elmaların rende olmaması bana göre kurabiye tarifine ayrı bir lezzet katıyor.
Birde elmalı kurabiye yaparken elmaların bir kaç tanesini ekşi elma kullanmanızı tavsiye ederim.
Sevgiyle kalın…
Tarif için Neo Mutfak teşekkür ederim…
Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi
Tarifte kullanılan su bardağı 240 ml…
Hamur için;
- 250 gr. oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı
- 120 gr. yoğurt (1/2 su bardağı)
- 100 gr. toz şeker (1/2 su bardağı)
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı saf salep
- 1 paket kabartma tozu
- 420 gr. un ( 3 su bardağı) (unu yavaş yavaş ekleyin biraz azı veya biraz fazlası olabilir)
İçi için;
- 5-6 adet golden elma (ben elmalı kurabiye de bir kısmını ekşi elma kullanmayı seviyorum varsa bir veya iki tanesini ekşi elma kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı ceviz içi
- 100 gr. toz şeker (1/2 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- adet tane karanfil
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Oda sıcaklığında yağı iyice yumuşaması için mikserle biraz karıştırın. Toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar yine mikserle karıştırın. Yağ karışırken kasenin kenar duvarlarına yapışıyor ara sıra spatula ile kenarlardaki yağları ortaya toplayıp karıştırmaya devam edin.
Adım 2: Yoğurdu ekleyin (mümkün olduğunca koyu kıvamlı olmalı) karıştırın. Sahlep, kabartma tuzu, vanilya ve biraz un ekleyerek hamuru mikserle karıştırın. Daha sonra elinizle kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek hamuru yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabında dinlendirin.
Adım 3: İçi için elmaların kabuklarını soyup çekirdek kısmını çıkardıktan sonra elmaları dilimleyin (vidoda nasıl dilimlendiğini bulabilirsiniz). Elmaların üzerine şekeri koyup yüksek ateşte içine karanfilleri koyarak pişirin. Eğer elma pişer ama suyunu çekmez ise kevgire alarak suyun süzülmesini sağlayın.
Adım 4: Cevizleri bıçak yardımıyla iri iri kıyın. Elmalar pişince içindeki karanfilleri çıkarıp ocaktan alın. Cevizi ve tarçını koyup karıştırın. Soğumasını bekleyin.
Adım 5: Hamuru buzdolabından çıkarıp biraz yoğurun ve 22 eşit bezeye bölün. Tartınız varsa bezeleri tartarak eşit boyutta yapabilirsiniz. Elinizle açın tam orta kısmına elmalı harçtan koyup kapatarak yuvarlayın. Hiç bir yerinde açıklık kalmamasına dikkat edin. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
Adım 6: Tüm bezeleri bu hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyeler ılınınca üzerine pudra şekeri serpin. Gerekirse servis esnasında tekrar serpebilirsiniz. Fırından çıkar çıkmaz serperseniz hepsini emecektir o yüzden biraz ılındıktan sonra pudra şekerini serpin. Kurabiye soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
8 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan
Efi Badem Kurabiyesi Tarifi
Gökçeada’nın meşhur Efi Badem Kurabiyesini evinizde hem çok kısa bir sürede, hem çok az maliyetle siz yapabilirsiniz. Efi badem kurabiyesi bildiğiniz
3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi
Sadece 3 malzemeli Coco Kurabiye Tarifi. Az malzeme ile çok kısa sürede hazırlayacağınız, Coco kurabiye. Yumurta sarısı kullandığınız tarifler var mı?
Yaz mevsiminde ağır gelmez dimi, deneyeceğim de?
Hayır çok lezzetli ve hafif bir kurabiye
Sahlep benim için çok özel bir içecek.
evet kurabiye içinde de çok lezzetli oluyor
Kış günü için benzersiz bir kurabiye tarifi.
katılıyorum 👌
Tam bir kış tarifi teşekkürler Sibel Hanım
Rica ederim