Semizotlu Bulgur Pilavı
Videolu Tarif
İçindeki sebzeler ile lezzetine lezzet katacağınız bulgur pilavı tarifi…
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Semizotlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi içindeki havuç, biber, taze soğan, domates ve tabi semizotu ile bulgur pilavı sevenler için bambaşka bir lezzet sunuyor. Bulgur pilavına ben sebzeleri çok yakıştırıyorum. Bu tarifte içindeki bir çok sebzeyle lezzetlenirken, ister ana öğün olarak yanında bir cacık ile veya tavuk, et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz bir bulgur pilavı tarifi.
Sevgiyle kalın…
Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi
Semizotlu Bulgur Pilavı İçin Gereken Malzemeler
- 300 gr iri pilavlık bulgur
- Büyük bir demet semizotu
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 100-125 gr tereyağı
- 4 adet sivri biber
- 2 adet orta boy havuç
- 10 diş sarımsak
- 12 dal taze soğan
- 1 dolu tatlı k. domates salçası
- 1 dolu tatlı k. biber salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet büyük boy domates
- 2,5 su bardağı su
Semizotlu Bulgur Pilavı TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Kök kısmı çok az bir şekilde alınan semizotu yıkanıp kevgirde bir süre süzdürülür ve ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde doğranır.
Adım 2: Taze soğan temizlenip yaklaşık 2 cm olacak şekilde doğranır. Kuru soğan kabukları soyulur küp küp doğranır. Havuç temizlenip rendenin iri tarafıyla rendelenir.
Adım 3: Sivri biber yıkanıp sap kısmı kesilir çekirdekleri temizlenip doğranır. Sarımsak kabukları temizlenip iri iri doğranır.
Adım 4: Tencereye tereyağı soğan ve sarımsak konulup soğan şeffaf bir renk alana kadar kavrulur.
Adım 5: İçine önce biber konulup biraz kavrulduktan sonra havuç ve taze soğan ilave edilir bir dakika kadar pişirdikten sonra kabukları soyulup doğranmış olan domates eklenip domates biraz ölene kadar pişirilir. Bulguru eklenip biraz karışım içinde kavrulduktan sonra üzerini kaplayacak şekilde semiz otu yerleştirilir.
Adım 6: Suyun içinde salçalar tuz ve karabiber karıştırılıp semiz otu üzerine dökülerek önce harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir. Pilav pişince biraz demlenmesi beklenip sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun…
2 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kestaneli Pirinç Pilavı
Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.
Tavuklu Pilav Tarifi
Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.
Mercimekli Havuçlu Makarna Salatası
Mercimekli Havuçlu Makarna Salatası başta günlerinizde olmak üzere bir çok özel günlerinizde hızlıca yapabileceğiniz çok güzel bir sofra tamamlayıcı olarak değerlendirilebilir.
Ramazan sofrası için ararken bu muhteşem tarife denk geldim. Elinize sağlık
Tunusta da çok yapılıyor bu pilav muhteşem