Doğum Günü Pastası Tarifi
Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Doğum Günü Pastası Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Sabah 06.00 kalkıp pastacılık kurslarına kayıt olmak için Kadıköy yollarına düştüm. Amacım sizler için en iyi Doğum Günü Pastası tarifini hazırlamaktı. Doğum günleri özeldir. Dolayısıyla pasta da özel olmalı. Doğum günü pastası nasıl yapılır? diyorsanız bu tarifi okuyunuz.
Benimdünyam bloğunun sahibi Fatma hanımdan kursun ve Filiz Enginler hocanın metini duymuştum. Bu yıl aklıma koydum gitmek için ama kurs yerine gittiğimde çok şaşırdım bu kadar izdiham görmemiştim.
Nasıl girdim kurs yerine bilmiyorum arkadan birileri iter önde insanlar neyse çok şükür kayıt yaptırdım ama bende nasıl oldu bilmiyorum daha sonra arayıp tam bir bilgi alacağım:) İnşallah kurstan sonra daha güzel paylaşımlarda bulunurum sizlerle…
Bende bugün kızımın doğum günü masasından ilk önce pasta tarifiyle haftaya başlamak istedim:)
Sevgiyle kalın…
Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır? En Güzel Doğum Günü Pastası Tarifi
Doğum Günü Pastası İçin Gerekli Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı kakao
- yarım su bardağı sıcak filtre kahve
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 poşet kakaolu krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 200 gr krema
- 200 gr bitter çikolata
Ara kat için;
- 50 gr tuzsuz antep fıstığı içi
- 50 gr çikolata
Adım Adım En Güzel Doğum Günü Pastası Hazırlanışı
Adım 1: Kek için bütün kuru malzemeleri (toz şeker, un, vanilya, kakao, kabartma tozu, tuz) bir kase içerisine eleyin ve karıştırın.
Ayrı bir kap içerisinde yumurta, süt, sıvı yağı çırpma teli ile karıştırıp yavaş yavaş unlu karışıma ekleyerek yine çırpma teli ile karıştıralım ve üzerine önceden hazırladığımız kahvemizi sıcak olarak yine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Adım 2: Önceden yağlı kağıt serdiğimiz 26 cm lik iki kelepçeli kalıba karışımı paylaştırıp tezgahımıza her tarafının eşit olması için 5-6 kez vurarak sallayalım.Yaptığımız kek yumuşak dokulu bir kek ortadan ikiye kesme işlemi zahmetli olabilir o yüzden iki kelepçeli kalıpta yapmakta fayda var. Tabi kalıbınız yoksa o zaman çok keskin bir bıçak kullanmanızı öneririm.
Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 20 dakika pişirdikten sonra kürdan ile kontrol edelim ve pişmişse çıkaralım. Kalıbın içinde soğumasını bekleyin.
Adım 3: Kreması için toz kremşantiyi bir kase içerisine alıp üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpalım. Koyulaşınca buzdolabına kaldırın.
Adım 4: Bir tencereye kremayı boşaltıp kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutalım. Kaynatmayalım yeterince ısınınca kenara alıp kremayı cam bir kase içerisine döküp üzerine çikolatayı koyup spatula ile devamlı karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Onu da buzdolabına kaldırın.
Adım 5: Kekimizi kalıptan çıkarıp birinci katını servis tabağına alalım içerisine koymak için çikolatamızı ve antepfıstığını doğrayın.
Adım 6: Buzdolabındaki kremaları çıkarıp kremşantinin yarısını cam kasedeki kremaya katıp çırpalım.
Krema torbasına koyup ağzını keselim ve kekimizin kenarından ordasına doğru daireler şeklinde kremamızı döşüyelim.
Üzerine çikolata ve antepfıstığını yayıp ikinci kekimizi üzerine yerleştirelim ve buzdolabına dinlenmesi için kaldıralım.
Bir saat buzdolabında beklettikten sonra ayırdığımız krem şantiyi pastamızın üstüne ve yanlarına kaplayalım ve tekrar buzdolabına kaldıralım.
Adım 7: Daha sonra şeker hamurumuzu mısır nişastası yardımı ile yuvarlak açıp dolaptan çıkardığımız pastanın üzerine nazikçe bırakalım. Bu işlemi yapmadan önce şeker hamurunun pastanın üzerine gelecek olan kısmına fırça yardımıyla şekerli su sürüyoruz pastaya yapışması için. Kenarlarını yavaş yavaş içe doğru ittirerek pastanın üzerine hamuru oturtalım. Bu iş için satılan şeker hamuru düzleştirici ütü var bundan alırsanız işiniz daha kolaylaşır.
Adım 8: Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Kızımın baykuş merakı olduğu için ben internette gördüğüm bu pasta modelini yapmayı tercih ettim. İşiniz bitince servise kadar pastayı buzdolabında bekletin. Pasta yaparken bir iki gün önceden yapmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
Sibel Yalçın’ın mutfağından…
Benzer Tarifler
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
0 Yorum