Gül Kurabiye (videolu)

kurabiye tarifi

Biraz şeklini vermekte zorlansam da inatla yaptım:) Bir kaç kez daha yaparsam herhalde şekli daha güzel olur…

Not: Bloğumun sağ tarafındaki bulunan facebook ikonunu tıklar ve çıkan evatolyesi.com sayfasını beğenirseniz yayınladığım her tarif facebook sayfanızda görünecektir…

Gül Kurabiye (videolu)
 
Hazırlama Süresi
Pişme Süresi
Toplam Süre
 
İçindekiler
  • 200 gr tereyağ
  • 150 gr pudra şekeri
  • 200 gr un
  • 50 gr mısır nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme çorba kaşığı kakao (isteğe bağlı)
  • üzerine serpmek için esmer toz şeker
Yapılışı
  1. Oda sıcaklığında iyice yumuşamış yağı ve pudra şekerini krema haline gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika mikserle iyice karıştırın.
  2. Yumurtayı ekleyip onunla da karıştırın.
  3. Un, nişasta, kakao ve vanilyayı eleyin.
  4. Kuru malzemeleri yavaş yavaş yağa ekleyerek karıştırmaya devam edin (un miktarı değişebilir o yüzden torbadan sıkılacak kıvama gelene kadar un eklemelisiniz bu arada un az olursa kurabiyeleriniz yayılır ve şekli kaybolur)
  5. Belli bir yerden sonra mikser zorlanırsa elinizle yoğurun.
  6. Hamur pürüzsüz olana kadar karıştırın
  7. dakika hamuru oda sıcaklığında dinlendirin.
  8. Krema sıkma torbasına ucunuzu takın ve hamuru torbaya doldurun. (kapalı yıldız uçlu duy ve üzerinde 8mm yazıyor)
  9. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize içten dışa doğru aralarında belirli bir mesafe bırakarak sıkın.(Naylon krema torbaları patlıyor ya şırınga şeklinde olanı veya kumaş olan torbalarda kolay oluyor)
  10. Her bir kurabiye üzerine esmer toz şeker serpin.
  11. -60 dakika buzdolabında bekletin.
  12. Az ısıttığımız 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirip çıkarın.
  13. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  14. Afiyet olsun...

gul-kurabiyesi

 https://www.youtube.com/watch?v=yQakZhcEvZU

Yorumlar

  1. diyorki

    Şeklini malzemelerini çok beğendim kesinlikle tadıda öyledir.Sormak istediğim iki şey var birincisi yıldız şeklindeki sıkma ucundan mı kullandınız. İkincisi ise kurabiyelerin üzerinde çok hoş hafif pırıltılı çekilmiş fıstık gibi görünen malzemeler nedir acaba malzeme listesine baktığımda bununla ilgili bir şey göremedim Çok hoş duruyor ellerinize sağlık …

    • diyorki

      Mine Hn;
      Teşekkür ederim o kısmı atlamışım tarifte düzelme yaptım:)üzerine esmer toz şeker serptim ve yıldız şeklinde olandan kullandım yalnız düz değil içe doğru kıvrık olandan sevgiler:)

      • diyorki

        Sibel Hanım Merhaba,
        kurabiye ile ilgili cevabınız için çok teşekkür ediyorum çok hoşuma gitti mutlaka sizin sitenizide verip deneyip paylaşacağım sevgiler..

        • diyorki

          Mine;
          Rica ederim bilgileri paylaşmak için buradayız ben hatta size duyun fotoğrafını gönderecektim neyse mail adresinize yollarım:)kurabiyenin kıvamını yukarıda belirtmiştim katı olmasın çok koyuda rahat sıkılacak kıvamda olması yeterli çok cıvık olursa pişme esnasında yayılır ve şeklini kaybeder tecrübe ile sabittir:)) sevgiler

  2. diyorki

    Çok güzel olmuşlar Sibelcim ama bu kadar sabırlı olabilir miyim bilmiyorum:)) Benimkiler düz yuvarlak olacak sanırım…

    Ellerine sağlık olsun, sevgiler:)

  3. diyorki

    Görüntüye mi yoksa kurabiyeyi bakacağımı şaşırdım.
    Nefis kurabiyeler, ellerinize sağlık.
    Sibelcim, gül şekli de çok düzgün olmuş.
    Sevgilerimle…

  4. emine diyorki

    Sibel hanım tarifleriniz ve bu kurabiyeniz görüntüsü ile çok güzel ama keşke aşamalı ve daha detaylı fotolarla bizlere kolaylık sağlasanız çok memnun olurum tabiki benim size nacizane bir ricam sevgiler.

    • diyorki

      Emine hanım estağfurlah çok haklısınız açıkcası akşam yaptığım için fotoğraflıyamamıştım inşallah en kısa zamanda tekrar yapıp bu sefer sizin için aşamalarını fotoğraflarım sevgiler

  5. emine diyorki

    Sibel hnm çok tşkr ederim nasıl mutlu oldum ilginiz için bilseniz kusuruma bakmayın lütfen size tşkr etmek için geç oldu ama 3 çocuk olunca fazla zamanım olmuyor zaten tariflerinizi detaylı istememin sebebide budur. kucak dolusu sevgiler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derecelendir: