Zürafa Kek
Videolu Tarif
Her bir dilimi ayrı bir desen…
Kaç Kişilik?
12-14
Hazırlama Süresi
70 dakika
Kalori
171
Öğün
Çay Saati
Zürafa Kek Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Zürafa Kek pişmesini sabırsızlıkla beklediğim, dilimlenmiş halini çok merak ettiğim bir kek tarifi oldu.
Her bir dilimi ayrı desenli ve çok lezzetli bir kek yapmak isterseniz mutlaka bu tarifi deneyin.
İsterseniz badem yerine hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Hatta sade olarak da yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken çok az unu artırmak.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
SARI KEK HAMURU İÇİN
- 5 yumurta sarısı
- 125 gr toz şeker (yarım su bardağı)
- 50 ml süt (1 çay bardağından bir parmak eksik)
- 50 ml sıvı yağ (1 çay bardağından bir parmak eksik)
- 1 paket vanilya
- 130 gr un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- yarım paket kabartma tozu
- ara katlar için kakao
BEYAZ HAMURU İÇİN
- 5 yumurta akı
- bir çimdik tuz
- 125 gr toz şeker (yarım su bardağı)
- 50 ml süt (1 çay bardağından bir parmak eksik)
- 50 ml sıvı yağ (1 çay bardağından bir parmak eksik)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 100 gr un (yarım su bardağından yarım parmak fazla)
- 50 gr toz badem (5 dolu çorba kaşığı)
- yarım paket kabartma tozu
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 171 Kcal
Karbonhidrat : 34.9 g
Protein : 4.3 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif
Adım 1: BEYAZ HAMURUN YAPILIŞI
Yumurta akı, tuz ve şekeri mikserle iyice karıştır. Beyaz köpük haline gelince limon kabuğu rendesi ve sıvı malzemeleri ekleyip karıştır. Mikseri en düşük derecesine getirip un, badem ve kabartma tozunu ekle çok az tüm malzemeler buluşana kadar karıştırıp kenara al.
Adım 2: SARI HAMURUN YAPILIŞI
Yumurta sarısı ve şekeri çok iyi mikserle karıştır. Sıvı malzemeleri ekle karıştır. Mikseri en düşük devirde çalıştırarak vanilya, kabartma tozu ve unu ekle karışır karışmaz kenara al.
Adım 3: Kek kalıbını iyice yağlayıp içine un koyup çevirerek her tarafına unun değmesini sağla fazla unu silkele.
Adım 4: Sarı hamurun yarısından biraz azını ilk kata koy, üzerini kaplayacak kadar kakao serp. Beyaz hamurun yarısını koy yine üzerine kaplayacak kadar kakao serp. Sarı hamurun kalanını koy üzerine kaplayacak kadar kakao ser. Beyaz hamurun kalanını koy bu sefer kakao serpme ve önceden ısıttığın 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişir. Fırından çıkınca soğumasını bekle kalıptan çıkar ve dilimleyerek servis et. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Lor Peynirli Kek
Lor Peynirli Kek Tarifi Çok hafif bir lezzet... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Lor Peynirli Kek Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Lor peynirli kek tarifini yaptığınız da, lor peynirinin verdiği bir hafiflik olduğunu yerken fark...
Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi
Şeftalili Alt Üst Kek Videolu Tarif Yazın favoriniz olacak bir kek tarifi. Şeftalili alt üst kek tarifi. Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Şeftalili alt üst kek, üzerindeki meyvenin...
Donut Kek Tarifi
Donut Kek Videolu TarifÇok farklı bir lezzet olan dokusu harika Donut Kek Tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Donut Kek Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Donut Kek Tarifi. Tarifi yaparken ara katına kullandığınız fındık kreması...
0 Yorum