Zürafa Kek

Videolu Tarif

Her bir dilimi ayrı bir desen…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

171

Öğün

Çay Saati

Zürafa Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Zürafa Kek pişmesini sabırsızlıkla beklediğim, dilimlenmiş halini çok merak ettiğim bir kek tarifi oldu.

Her bir dilimi ayrı desenli ve çok lezzetli bir kek yapmak isterseniz mutlaka bu tarifi deneyin.

İsterseniz badem yerine hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Hatta sade olarak da yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken çok az unu artırmak.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

 SARI KEK HAMURU İÇİN

  • 5 yumurta sarısı
  • 125 gr toz şeker (yarım su bardağı)
  • 50 ml süt (1 çay bardağından bir parmak eksik)
  • 50 ml sıvı yağ (1 çay bardağından bir parmak eksik)
  • 1 paket vanilya
  • 130 gr un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • yarım paket kabartma tozu
  • ara katlar için kakao

 BEYAZ HAMURU İÇİN

  • 5 yumurta akı
  • bir çimdik tuz
  • 125 gr toz şeker (yarım su bardağı)
  • 50 ml süt (1 çay bardağından bir parmak eksik)
  • 50 ml sıvı yağ (1 çay bardağından bir parmak eksik)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 100 gr un (yarım su bardağından yarım parmak fazla)
  • 50 gr toz badem (5 dolu çorba kaşığı)
  • yarım paket kabartma tozu

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 171 Kcal

Karbonhidrat : 34.9 g

Protein : 4.3 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1:  BEYAZ HAMURUN YAPILIŞI

Yumurta akı, tuz ve şekeri mikserle iyice karıştır. Beyaz köpük haline gelince limon kabuğu rendesi ve sıvı malzemeleri ekleyip karıştır.  Mikseri en düşük derecesine getirip un, badem ve kabartma tozunu ekle çok az tüm malzemeler buluşana kadar karıştırıp kenara al.

Adım 2:  SARI HAMURUN YAPILIŞI

Yumurta sarısı ve şekeri çok iyi mikserle karıştır. Sıvı malzemeleri ekle karıştır. Mikseri en düşük devirde çalıştırarak vanilya, kabartma tozu ve unu ekle karışır karışmaz kenara al.

Adım 3: Kek kalıbını iyice yağlayıp içine un koyup çevirerek her tarafına unun değmesini sağla fazla unu silkele.

Adım 4: Sarı hamurun yarısından biraz azını ilk kata koy, üzerini kaplayacak kadar kakao serp. Beyaz hamurun yarısını koy yine üzerine kaplayacak kadar kakao serp. Sarı hamurun kalanını koy üzerine kaplayacak kadar kakao ser. Beyaz hamurun kalanını koy bu sefer kakao serpme ve önceden ısıttığın 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişir. Fırından çıkınca soğumasını bekle kalıptan çıkar ve dilimleyerek servis et. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Videolu TarifSünger gibi kabarık ve yumuşacık rulo kek tarifi.Kaç Kişilik? 126Hazırlama Süresi 0 dakikaKalori  Öğün Çay Saati İsviçre Rulo Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kasırga Kek tarifinden sonra benim favorim olan Rulo kek tarifi....

Unsuz Yağsız Çikolatalı Kuru Fasulye Keki

Unsuz Yağsız Çikolatalı Kuru Fasulye Keki

Kuru Fasulye Keki Videolu Tarif Hiç bir malzeme ziyan olmasın fazla erimiş kuru fasulyeden harika kek tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kuru Fasulye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kuru fasulyeyi fazlamı haşladın...

Salepli Karamel Soslu Kek Tarifi

Salepli Karamel Soslu Kek Tarifi

Salepli Kek Karamel Soslu Videolu TarifSalep, tarçın ve karamel sosun muhteşem uyumu...Kaç Kişilik? 12-14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Salepli Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın İçindeki salep ve tarçın kokusu üzerindeki karamel sosu ile...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This