Yoğurmadan Ekmek Tarifi (Videolu) 

Hiç yorulmadan hazırlayacağınız yoğurmadan ekmek yapımı tarifi…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Yoğurmadan, Makinesiz Ekmek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Covid 19 virüsü sebebi ile evde kaldığımız şu günlerde ekmeğimi de kendim yapmaya başladım.

Ekşi mayalı ekmek biraz mayasının beslenmesi sebebi ile belki zor gelebilir ama hazır mayalarla ekmek yapmak inanılmaz kolay. Birde ben ekşi maya lezzetini sevmeme rağmen maalesef evde herkes sevmiyor o yüzden hazır maya kullanarak ekmek yapmaya başladım.

Bu sefer sizlerle inanılmaz derecede kolay yoğurmadan ekmek yapmayı paylaşmak istedim. Yapıp afiyetle yiyin inşallah sağlıkla, sevgiyle kalın…

Yoğurmadan, Makinesiz Ekmek Tarifi

Mar 23, 2020 | Tuzlular | 4 Yorumlar

İçindekiler
  • 3 su bardağı un (Tarifte 250 ml lik su bardağı kullanılmıştır)
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 silme tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kase içerisine unu koyup ortasını açın. Unun kenarına tuzu koyun. Tam ortasına suyu şekeri ve mayayı ekledikten sonra bir spatula, tahta kaşık veya hamur kesme aparatı ile tüm malzemeyi birbirine karıştırın. Taki un yok olup cıvık bir hamur olana kadar.

Adım 2: Hamur hazır olunca kabın üzerine kapatın bir örtü ile sardıktan sonra yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin. 

Adım 3: Hamur mayalanınca işlemi yapacağınız tezgaha un serpin hamuru unun ortasına boşaltın. Bu esnada hamuru aktarırken elinizle aktarıyorsanız elini yoksa spatulayı una batırırsanız hamur yapışmadan aktarmış olacaksınız.

Adım 4: Hamuru yoğurmayacağız yalnızca katlayacağız. Sağdan soldan kenar kısımlarını tam ortasına gelecek kadar yaklaşık 15-20 kez katlıyoruz. Zaten bir süre sonra hamur yuvarlanıp topak halini aldığı için katlayamıyorsunuz.

Adım 5: Ben cam tencere kullandım siz isterseniz döküm tencerede kullanabilirsiniz. Yağlı kağıdın tam ortasına un serpip hazır olan hamuru içine koyup bunu da tencerenin içine oturtun tencerenin kapağını kapatıp tekrar mayalanması için bekletelim. Yine üzerine bir örtü örtebilirsiniz.

Adım 6: Mayalanma işlemi sonunda fırını 220 derecede alt üst ısıtıcıda çalıştıralım. Tencerenin kapağını açıp üzerine un serpelim keskin bir bıçak ucu ile üzerine bir çizik atıp tencere kapağını kapatalım. Fırına verelim 30-35 dakika piştikten sonra fırından çıkarıp kapağını açıp tekrar iyice kızarması için 10-15 dakika daha fırında tutalım. Cam tencere kullanıyorsanız alt kısmı daha geç pişecektir o yüzden mutlaka fırını birinci katında pişirin. Eğer fırınınızın alt pişirmesinde sorun ikince kez fırına verdiğinizde direk fırının altına koyabilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun… 

4 Yorumlar

  1. handan

    ellerinize sağlık,deneyeceğim,teşekkürler

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      çok teşekkür ederim biz çok beğendik yaptıktan sonra görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

      Yanıtla
      • SEVİL HATUNOĞLU

        Şimdi fırına verdik. Sonucu da ayrıca yazarım. Tarif ve anlatım/uygulama kolaylığı için de ayrıca teşekkürler

        Yanıtla
        • Sibel Yalçın

          Merhabalar ellerinize sağlık afiyetle tüketin inşallah. Ben teşekkür ederim sonucu merakla bekliyorum

          Yanıtla

Sibel Yalçın’e Bir Cevap Bırakın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça Tarifi. Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak zeytinli rulo poğaça tarifi paylaşmak istedim. Ben zaman zaman aldığım

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Ekmek kültürümüzde büyük öneme sahip. Kutsal sayılan bu yiyecek farklı biçimlerde yapılıyor. Tuzlular arasında tavada ekmek gerçekten farklı bir yere sahip.