Yassı Kadayıf Tarifi

(Videolu Tarif)

 

 

Kaç Kişilik?

10

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

217

Öğün

Akşam Yemeği

Yassı – Taş Kadayıf

Tarif: Sibel Yalçın

Yassı Kadayıf bir diğer adı da Taş Kadayıf.

Daha önce hep hazır olarak aldığım yassı kadayıf bir süredir evde yapmayı planladığım bir tatlı tarifti.

Nihayet deneme fırsatı buldum ve o kadar kolay o kadar lezzetli oldu ki tavsiye ettiğim lezzetler arasına girdi kendisi.

Sevgiyle kalın…

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıf)

tarafından | Ara 10, 2013 | Şerbetli Tatlılar, Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • dörtte bir limon suyu
  • 1 yumurta (bulamak için)
  • sıvı yağ (kızartmak için)
  • dövülmüş ceviz (içine)

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Şerbetin soğuk olması gerekiyor. Şerbet için şekeri ve suyu tencereye al ara sıra karıştırarak kaynamasını bekle. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra limon suyunu koyup yaklaşık beş dakika kaynatıp kenara al. İyice soğuduktan sonra birkaç saat buzdolabında beklet.

 

Adım 2: Taş kadayıf hamuru için süt, su, maya, ve şekeri tenecerey alıp iyice karıştırıp 10-15 dakika beklet. Daha sonra un ve tuzu koyup hamurda hiç topak kalmayacak şekilde çok iyi karıştır. Üzerini kapatıp hamuru bir süre beklet.

Adım 3: Hazır olan hamuru pişirmek için teflon veya seramik tava kullan. Tavayı orta ateşte iyice ısıttıktan sonra küçük kepçeler halinde belirli aralıklarla hamuru koy. Hamuru tek taraflı olarak orta ateşte pişir.

Adım 4: Hamurun üzerindeki kabarcıklar sönüp tamamen yüzey kuruduktan sonra hamuru bir bez üzerine al. Hazırlamış olduğunuz hamur bitene kadar hepsini bu şekilde pişir.

Adım 5: Hazır olan taş kadayıfın tam orta kısmına ceviz koyup hafif elinizin arasında katladıktan sonra bir uçtan başlayarak diğer uca kadar iki parmak uclarınızın arasında hamuru bastırarak kapat. Hiç açıklık kalmaması önemli.

Adım 6: Tavaya yaklaşık bir parmak yüksekliğinde yağ koyup orta ateşte ısıt. Yumurtayı iyice çırp ve hazır olan taş kadayıfı yumurtaya bulayıp daha sonra yağda kızart. Çok iyi kızarmış olan taş kadayıfı soğuk şerbetin içine alıp bir süre (yaklaşık 2 dakika) çevirerek beklettikten sonra kevgirle kenara alıp servis et. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 217 Kcal
Karbonhidrat : 48 g
Protein : 3.4 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik...

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı  Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...

Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This