Vişneli Mekik Kek Tarifi

Videolu Tarif

VİŞNELİ MEKİK KEK TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

142

Öğün

Çay Saati

Vişneli Mekik Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Vişneli Mekik Kek çok sevdiğim kek tariflerinden bir tanesi. Özellikle pastanelerde karşımıza çıkan çok lezzetli bir kek çeşididir mekik kek. Benim bugün sizlerle paylaşacağım mekik kek tarifi içindeki tahin keke çok farklı bir lezzet katıyor. O nedenle klasik tariflerden ziyade bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

İster dondurulmuş vişne isterseniz de mevsiminde çekirdeklerini çıkararak vişne kullanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

VİŞNELİ MEKİK KEK MALZEMELERİ

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker (orijinal tarifte pudra şekeri kullanılıyor)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu (bir çok tarifte yok ama ben kullanıyorum)
  • 1 paket vanilya
  • 24 adet çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş vişne

VİŞNELİ MEKİK KEK YAPILIŞI

Adım 1: Yumurta ve şeker mikserle yaklaşık 5-6 dakika çırpın. Yumurta ve şeker hacim alıp rengi açılana kadar devam edin.

Adım 2: Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, toz fındık ve tahini ekleyip mikserle karıştırın. Malzeme karışır karışmaz mikseri durdurun.

Adım 3: Önceden elenmiş olan un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Mikserin en düşük devrinde karıştırın. Un malzemeye karışır karışmaz karıştırma işlemini bırakın.

Adım 4: Mekik kek yapımına başlamadan önce mekik kek kalıplarını margarin ile yağlayın. Kalıpların içinde biraz mesafe bırakarak eşit bir şekilde kaşık yardımıyla doldurun.

Adım 5: Her mekik kek üzerine iki adet vişne yerleştirin. Önceden ısınmış olan 190 derecelik fırında pişirin. Altı ve üstü eşit bir şekilde pişince fırından çıkarın. Eğer altı pişmemiş olursa kek çıkarken parçalanacaktır. O yüzden buna dikkat edin.

Adım 6: Fırından çıkardıktan sonra iyice soğuması bekleyip kalıptan çıkarın. Soğumadan çıkarırsanız kek parçalanacaktır. Kalıptan çıkardıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 142 Kcal

Karbonhidrat : 18.2 g

Protein : 2.7 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta (Videolu Tarif)  Kaç Kişilik? 15-18Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Portakal Soslu Pasta Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı...

Fıstık Ezmeli Brownie

Fıstık Ezmeli Brownie

Fıstık Ezmeli Brownie (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 16Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim...

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Madeleines  Tarif: Sibel Yalçın Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines tarifi. Bu sefer fıstık ezmeli olarak yaptım. Çok...

Pin It on Pinterest

Share This