Vişne Jöleli Pasta Tarifi

Misafirleriniz için nefis bir pasta yapmak isterseniz içindeki jöle ile farklı bir lezzete kavuşan bu pastayı tavsiye ederim…

Kaç Kişilik?

16

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

258

Öğün

Çay Saati

Vişne Jöleli Pasta Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

2015 in ilk tarifiyle sizlere mutlu bir yıl dilemek istiyorum. Allah hepimizin hanesine önce sağlık getirsin. 2014 ün son ayını biraz rahatsızlıklarla geçirince insan sağlığın önemini daha çok anlıyor. Gerçi hastaneye gidip daha kötü durumda olanları görünce insan rahatsızım demeye utanıyor. Diliyorum ki 2015 tüm sıkıntılarımızdan kurtulduğumuz hanemizde sağlık, huzur, mutluluk ve bereketli paralar kazandığımız bir yıl olsun… Hepinize kucak dolusu sevgiler…
Not: Hazır jöle kullanmak istemezseniz ara katlar için 3 su bardağı vişne suyu, 3 çorba kaşığı buğday nişastası ve damak tadınıza göre şeker ekleyerek pişin ve soğuyunca ara katlara bunu kullanın. En üstüne vişneyi biraz şeker ve nişasta ile pişirerek koyabilirsiniz…

İçindekiler

Pandispanya İçin;

  • 5 adet büyük yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara Kreması İçin;

  • 3 tepeleme çorba kaşığı un
  • 3 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 450 gr süt

Üstü İçin;

  • 1 kutu krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 200-250 gr vişne
  • 2 kutu vişne jölesi

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 353 Kcal

Karbonhidrat : 36.4 g

Protein : 6.8 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker mikser ile yaklaşık 15 dakika karıştırın. Un vanilya ve kabartma tozunu iki kez eleyin. Yumurtalı karışımı katı malzemeyi biraz katı malzeme biraz ılık su olarak üç seferde alttan yukarıya doğru spatula ile karıştırarak yumurtayı söndürmeden yedirin. Un eklendikten sonra pandispanya hamurunu fazla karıştırılmaması gerekiyor. Yağladığınız ve unladığınız 24-26 cm lik kelepçeli kalıba karışımı dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin.

Adım 2: Kek pişerken siz kremasını hazırlayın. Önce kremşantileri 2 su bardağı süt ile iyice karıştır buzdolabına kaldır.

Adım 3: Un, nişasta, şeker, yumurta bir tencereye al karıştır. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyip devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar beklen. Biraz koyu olacak.

Adım 4: Krema tamamen soğuduktan sonra dolaba kaldırdığınız krem şantinin ¼ ekl mikserle iyice karıştır.

Adım 5: Pişen keki fırından alındıktan sonra tel raf üzerinde soğumasını bekle ve üç eşit parçaya böl.

Adım 6: İki kutu jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırla ve iyice soğuyup biraz pelteleşmesini bekle. Keki pişirdiğin kelepçeli kalıbı yıka servis edeceğiniz tabağın üzerine yalnızca kelepçe kısmını kapalı olarak yerleştir.

Adım 8:Bir kat kek üzerine krema üzerine pelteleşmeye başlamış (jölenin yanlardan akmayacak kıvamda olması gerekiyor) jöleyi yayın tekrar üzerine krema yay. İkinci kat keki yerleştir, krema, jöle, krema ve son kat keki yerleştir buzdolabına kaldır. Jöleden meyvelerin üzerini kaplayacak kadar artmış olması gerekiyor.

Adım 6: İki kutu jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırla ve iyice soğuyup biraz pelteleşmesini bekle. Keki pişirdiğin kelepçeli kalıbı yıka servis edeceğiniz tabağın üzerine yalnızca kelepçe kısmını kapalı olarak yerleştir.

Adım 9: 2 saat pasta dolapta bekledikten sonra çıkar. Kenarına ve üzerine düz büyük bir bıçak ile krem şantiyi ince bir tabaka halinde yay. Yine dolaba kaldırın yarım saat sonra çıkarıp tekrar üzerine daha muntazam şekilde krem şantiyi yay.

Adım 10: Krem şantinin bir kısmını krema sıkma torbasına yıldız uç takarak doldurun ve fotoğrafta görüldüğü gibi meyvelerin ve jölenin akmaması için bir çember oluşturun. Kalan jöle donmuş olacak onu benmari usulu ısıtın ve 1 çorba kaşığı sıcak su ekleyerek çözülmesini sağlayın tekrar iyice soğuduktan sonra. Meyveleri pastanın ortasını kaplayacak şekilde yerleştirin soğuyan jöleyi yavaş yavaş üzerini kaplayın ve buzdolabına kaldırın.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Böğürtlenli Pasta Tarifi

Böğürtlenli Pasta Videolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 100 dakika Kalori 313 Öğün Çay Saati Böğürtlenli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Böğürtlen, ganaj ve nefis bir krema ile buluşan...

İkinci Doğum Günü Pastası

Doğum Günü Pastası Videolu Tarif Yaparken çok keyif aldığım ve videosu ile tüm ayrıntılarını paylaştığım doğum günü pastası. Kaç Kişilik? 40-45 Hazırlama Süresi   Kalori   Öğün Çay Saati Doğum Günü Pastası   Tarif: Sibel Yalçın Yeğenlerimin Birinci doğum günü...

Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır?

Doğum Günü Pastası Videolu Tarif Yeğenlerimin birinci doğum günü için hazırladığım pastanın tüm aşamalarını bulabilirsiniz... Kaç Kişilik? 40-45 Hazırlama Süresi   Kalori   Öğün Çay Saati Doğum Günü Pastası Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yeğenlerim Yusuf Ekrem ve Ali...