Van Stapele Kurabiye

Videolu Tarif

Bu sefer Hollanda dan bir lezzet…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

44 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Van Stapele Kurabiye Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bu sefer Hollanda’nın başkenti Amsterdam dan harika bir lezzetle geldim.

Van Stapele kurabiye tatlı krizlerine kesin çözüm diyebilirim. İster kahve ister çay isterseniz bir bardak süt ile yiyebileceğiniz muhteşem bir lezzet.

Kurabiyenin püf noktası hamurun buzdolabında dinlendirilmesi ve kullanılan tüm çikolataların kaliteli çikolatalardan tercih edilmesi işte o zaman lezzeti ikiye katlanıyor.

Sevgiyle kalın…

Van Stapele Kurabiye Tarifi

Mar 9, 2020 | Kurabiye ve Bisküviler | 0 yorum

İçindekiler
  • 100 gr esmer şeker
  • 100 gr toz şeker
  • 120 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 175 gr un
  • 30 gr kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta büyük boy (oda sıcaklığında)
  • 150 gr bitter veya sütlü damla çikolata
  • 150 gr beyaz kuvertür çikolata

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yağ, toz şeker, esmer şekeri mikser ile iyice karıştırın.  Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırın.

Adım 2: Un, kabartma tozu, kakao, tuzu ekleyin bundan sonra mikser kullanmayın tahta bir kaşık ile tüm malzemeyi karıştırın.

Adım 3: Bitter veya sütlü çikolatayı ilave edin. Ben damla çikolata kullandım normal çikolatada kullanabilirsiniz. Eğer normal çikolata kullanacaksanız bıçakla ince ince kıyarak kullanın.

Adım 4: Tahta kaşık ile tekrar karıştırın karışım hazır olunca buzdolabına kaldırın.

Adım 5: Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Ben hamuru 12 eşit parçaya böldüm siz isterseniz 16 adet yapabilirsiniz. Kaç adet yapacaksanız beyaz çikolatayı o adet sayısına göre bölün.

Adım 6: Hamuru alın ikiye bölün elinizle birini açın içine beyaz çikolatayı koyup diğer parçayı üzerine koyup kenarlarını kapatarak
yuvarlayın hafif düzleyerek tepsiye dizin.

Adım 7: Tekrar buzdolabına kaldırın bu esnada fırını 175 derecede açın fırın iyice ısınınca buzdolabından çıkarıp fırına verin 12 parçay böldüyseniz 14 dakika pişirip fırında çıkarın iyice soğuyuncaya kadar kesinlikle
dokunmayın.

Adım 8: Eğer 16 parçaya bölerseniz fırında 9 dakika pişirin.  Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi

Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi

Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi (Videolu Tarif)Elmalı kurabiye sevenler için lezzet dolu bir alternatif...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Geçen kış yaptığım, bir türlü sıra...

New York Kurabiye – Zencefilli Damla Çikolatalı Kurabiye

New York Kurabiye – Zencefilli Damla Çikolatalı Kurabiye

New York Kurabiye Videolu Tarif Tatlı krizlerine çözüm, bol çikolatalı New York kurabiyesi... Kaç Kişilik? 9 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati New York Kurabiyesi Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın New York Kurabiyesi içinde bol beyaz damla çikolata ve...

Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye Tarifi

Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye Tarifi

Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye Videolu TarifElmalı kurabiye tarifine, kavrulmuş un kullanarak  çok farklı bir lezzet katın...Kaç Kişilik? 8-10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kavrulmuş Unlu Kurabiye Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kavrulmuş un ile...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This