Tereyağlı Çörek Tarifi

İster kahvaltıya ister çay saatine…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Tereyağlı Çörek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Tereyağlı Çörek (Biscuits) bir markanın tavuğunun yanında ikram edilen bir ekmek çeşidi.  

Buttermilk Biscuits olarak geçen bu tarif çok ama çok lezzetli. Sizlerle daha sonra yanında ikram edildiği tavuk tarifini de sizlerle paylaşacağım.

Bu tereyağlı çörekler kahvaltı saatleri içinde çok lezzetli bir tarif reçelle harika oluyor benden söylemesi;)

Eğer sevdiklerinize sabah kahvaltısında güzel bir lezzet ile sürpriz yapmak isterseniz. Tarifi birebir uygulayın fırın tepsisine dizin kurumaması önemli o yüzden üzerine bastırmadan streç filmle kapatın. Sabah kalktığınız zaman fırına verin. Siz kahvaltı sofrasını hazırlayana kadar mis gibi Tereyağlı Çörek hazır:) Sevgiyle kalın…

 

İçindekiler
  • 125 gr soğuk tereyağ

  • 2 su bardağı un

  • 1 su bardağı süt

  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi veya limon suyu

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin;

  • eritilmiş tereyağ

  • Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir

Adım Adım Tarif

Adım 1: Butter milk yapmak için süt ve limon suyunu karıştırıp 15-20  dakika beklemesi için buzdolabına kaldırın.

Adım 2: Kuru malzemeleri eleyerek kase içine alın. Ortasını açın Tereyağın çok soğuk olması gerekiyor o yüzden önceden bir 30 dakika kadar difriz de bekletirseniz çok iyi olur. 

Adım 3: Tereyağı rendeleyip unun ortasına koyduktan sonra elinizi hiç değdirmeden bir spatula ile tüm malzemeyi karıştırıp buzdolabına kaldırın ve 10-15 dakika bekletin.

Adım 4: Bu esnada butter milk hazır olmuş olacak her iki malzemeyi dolaptan çıkarın. Hamurun ortasını yine spatula ile açıp butter milki ortasına koyun ve spatula ile tüm malzemeyi çok fazla oynamadan karıştırın. 10 dakika daha dolapta bekletin.

Adım 5: Hamurun iyi kabarması için hamurla çok oynamamak geriyor. Hamurla fazla oynar ve ısınmasını sağlarsanız hamur yeterince kabarmayacaktır. O yüzden her işlemden sonra buzdolabına kaldırıyorum.

Adım 6: Tezgaha un serpin hamuru unun ortasın boşaltın ele çok yapışan bir hamur olacak endişe etmeyin. Üzerine de un serpin ve bir merdane yardımı ile açın iki yandan üstü üste katlayın sonra yanlardan da üst üste katlayıp tekrar merdane ile açın. Bu işlemi 4-5 kez yapın. Açma işlemi sırasında tezgaha veya merdaneye yapışırsa arada un serpin.

Adım 7: Fırını 230 derecede çalıştırın.Tepsiye yağlı kağıt serin. Yaklaşık 1 cm kalınlığında açtığınız hamuru bir su bardağı veya kurabiye kesici ile (bardak ile yapıyorsanız ağzı çok geniş olmasın) kesin ve tepsiye dip dipe hamurları yerleştirin. Bardağın ağzı keskin olmaz ise hamur kabarmaz o yüzden keskin ağızlı bir bardak tercih edin​

Adım 8: Fırını yaklaşık 10-11 dakikada pişiyor ama siz devamlı kontrol edin iyice pişince kızarınca çıkarın erken çıkarınca kabaran bisküviler sönecektir. Fırından çıkarınca üzerine eritmiş olduğunuz tereyağ dan fırça ile sürüp sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

TARİF VİDEOSU

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kolay Bazlama Tarifi

Kolay Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi Videolu Tarif Yumuşacık ister kahvaltıda isterseniz yemek saatlerinde nefis bazlama... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Bazlama Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yumuşacık Bazlama yapmak çok kolay. İsterseniz...

Top Pizza Tarifi

Top Pizza Tarifi

Top Pizza Videolu TarifGaranti veriyorum fırından çıktığı an bitecek...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Kurabiye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Top pizza tarifi daha önce sizlerle paylaşmış olduğum bir lezzet. Bizim evin...

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Videolu Tarif Pratik çok çabuk hazırlanan Lavaş tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori  Öğün Yemek Saati Mayasız Lavaş Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çok kısa sürede hazırlanan Mayasız Lavaş Tarifi. Mayalama süresi olmadığı...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This