Tavuk Tandır Tarifi

Videolu Tarif

Bütün tavuk tencerede pişirerek harika bir lezzet elde edebilirsiniz…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

150 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği 

Tavuk Tandır Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bütün tavuk pişirmek biraz zahmetli gibi görünse de bu tarif ile kısık ateşte yavaş yavaş kendi halinde pişmeye bırakın ortaya çıkan lezzete bayılacaksınız.

Tavuk tandır hemde patates ile birlikte pişiyor. Bu tavuk yemeğini isterseniz yanında pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Videosunu izleyip you tube kanalıma abone olursanız mutlu olurum.

Sevgiyle kalın…

Tencerede Tavuk Tandır Tarifi

Ağu 17, 2020 | Yemekler | 0 yorum

yemek
İçindekiler
  •  1 adet bütün tavuk
  • 1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ (tavuk yağlıysa miktarı azaltın)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • yarım çay kaşığı köri
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Hamur malzemesi;

  • 3 çay bardağı un
  • 1,5-2 çay bardağı su

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tavuğu tütsüleyip iyice içini dışını yıkayıp kurulayıp bir tepsi içine alın. Tavuğun iç ve dış kısmına sosu daha iyi emmesi için bıçağın ucu ile delikler açın.

Adım 2: Tencere kapağı etrafına sürmek için un ve suyu iyice topak olmayacak şekilde karıştırın ele yapışan ama sıvı olmayan kulak memesin kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin.

Adım 3: Soğanın kabuğunu alıp yarım ay şeklinde çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Patatesin kabuğunu soyup kalınlığına göre dörde veya altıya dilimleyin.

Adım 4: Tüm malzemeler hazır olunca tencere dibine gelişi güzel soğanı yayın. Burada soğan hem yemeğe lezzet verecek hemde tavuğun dibine yapışmasını engelleyecek. Tavuğu alın sırt kısmı soğan üstüne gelecek şekilde tencereye alın. Patatesi tencere büyükse yanına yoksa tavuğun üzerine yerleştirin. 

Adım 5: Tencerenin kapağını kapatıp hazırlamış olduğunuz hamur ile kapağın etrafına önce ince bir şekilde hamuru sıvayın sonra daha kalın bir şekilde hiç açık bir yer kalmayacak şekilde kapatın. Kapakta delik varsa onuda kapatın. Hamurdan biraz kalacak pişme esnasında eğer hamurda çatlama olur ve tencereden hava çıkış sesi duyarsanız mutlaka elinizdeki hamur ile kapatın. 

Adım 6: Ocağın en büyük gözünde pişirme işleminin başından sonuna kadar en kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirin. Süre sonunda ocaktan alın bıçağın ucu ile hamura çizik atarak kapağı çıkarın. Kepçe ile tavuk ve patatesi alın. Ben tavuğu kemiklerinden ayırıp patates ile birlikte tepsiye alarak servis ettim bu esnada ayırdığım sostan biraz üzerine gezdirdim. Kalan sos ile çorba yaptım. Pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

Fırında Beşamel Soslu Pırasa

Fırında Beşamel Soslu Pırasa

Fırında Beşamel Soslu Pırasa (Videolu Tarif)  Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Beşamel Soslu Pırasa  Tarif: Sibel Yalçın İddia ediyorum pırasa ile yapabileceğiniz en lezzetli yemek tarifi. Üzerinde beşamel sos ve kaşar...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This