Tavuklu Siron Tarifi

Videolu Tarif

İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Yemek Saati

Tavuklu Siron Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Siron yöresel lezzetlerimizden bir tarif.

Orjinal siron yapılırken tabi yufkaları kendiniz yapıyorsunuz ve yörelerine göre farlı farlı yapılışı var. Ben hazır yufkadan en kolay haliyle sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu nefis lezzeti ister çay saatlerinde isterseniz de yemek saatlerinde paylaşabilirsiniz. 

Sevgiyle kalın…

Tavuklu Siron Tarifi

Haz 24, 2020 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler
  • 3 adet yufka
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet tavuk but
  • tereyağ
  • kırmızı toz veya kırmızı pul biber
  • sarımsaklı yoğurt
  • tavuk suyu

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tavukları iyice yıkadıktan sonra haşlayıp pişirin. Pişen tavukların deresini ve kemiklerini ayırdıktan sonra ince ince didin. Daha sonra biraz karabiber ve tuz ile karıştırın.

Adım 2: Yufkayı açın biraz uç tarafından içe katladıktan sonra ne geniş nede sıkı rulo şeklinde sarın. Üç yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra iki parmak kalınlığında dilimleyip fırın tepsisine dik olarak yerleştirip önceden ısıttığınız fırında yufkaları kızartın.

Adım 3: Sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Yufkalar kızarınca fırından çıkarıp üzerini biraz geçecek kadar sıcak tavuk suyunu dökün.

Adım 4: Biraz çekince üzerine hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu yayın, onun üzerine didilmiş tavukları koyun.

Adım 5: Tereyağı kızdırıp toz kırmızı biber veya kırmızı pul biberi koyup biraz yakın ve bunu sıcak sıcak tavukların üzerine döküp hemen servis edin. Servis öncesi biraz hızlı olmak ve sıcak servis etmek gerekiyor. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This