Tavuklu Patates Kroket Tarifi 

(videolu anlatımıyla)

Patates krokete farklı bir dokunuş…

Kaç Kişilik?

10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Akşam Yemeği

Tavuklu Patates Kroket Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Patates kroket genellikle tavuk ve et yemeklerinin yanında garnitür olarak yaptığım bir lezzet.

Ama Tavuklu Patates Kroket tarifi başlı başına bir yemek tarifi. Yapılış şeklini izleyince çok beğeneceksiniz.

Herkesiz baget zannedeceği bu nefis yemek tarifini denemenizi tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

Tavuklu Patates Kroket

Kas 24, 2020 | Yemekler | 0 yorum

yemek tarifi
İçindekiler
  • 10 adet tavuk baget ( bagetler büyük olsun )
  • 4 adet patates ( tarttım 1,300 gr ) 1 su bardağı un 2-3 adet yumurta ( önce 2 adet kırın daha sonra eksildikçe ilave edin ) 1,5 su bardağı kaşar peynir rendesi 1-1,5 su bardağı ekmek kırıntısı (yoksa galeta unu) 2-3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay k. toz kırmızı biber 1 çay k. karabiber 1 çay k. köri (baharat miktarı damak tadınıza göre değişebilir) tuz kızartmak için sıvı yağı
Üzeri için;

  • 4 çorba kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 paket krem şanti
  • yarım su bardağı süt

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bagetleri iyice yıkayın. Tavayı ocağı alıp iyice kızdırdıktan sonra tava içine bagetleri yerleştirerek çevire çevire bagetleri kızartın. Bu esnada iki diş sarımsağın kabuğunu soyup tavaya alın. Bir tur bagetleri kızarttıktan sonra yanmasın diye bir yemek kaşığı içine zeytinyağı koyarak pişirmeye devam edin.

Adım 2: İyice kızaran bagetleri bir tencereye alın üzerini geçecek kadar sıcak su koyduktan sonra ocağa alarak bagetleri pişirin. Bagetlerin kemiğe doğru gelen kısmı ne kadar çevirerek kızartsanız da pişmiyor o yüzden daha sonra bu işlemi mutlaka yapın.

Adım 3: Bagetleri pişirmeye başlamadan önce patatesleri haşlamaya bırakın. Bagetler hazır olana kadar patateste pişecektir. Pişen patatesleri süzün kabuklarını soyun. Önce rendeledim sonra çatalla içine biraz tuz, biraz karabiber koyarak iyice ezin. Kaşar peynirini rendeleyerek kenara alın.

Adım 4: Pişin bagetleri süzün ve iyice ılınınca derisini ve kemiklerini temizleyin. Bagetin büyük kemiklerini üzerinde hiç bir et parçası kalmayacak şekilde temizleyip yıkayın ve kenara alın. Bir kase içine aldığınız tavuk etinin tam ortasına mikseri yerleştirin düşür devirde çalıştırarak lif lif tavuk etlerinin ayrılmasını sağlayın. Yine de en sonunda kontrol etin bütün kalan parça varsa elinizle didikleyin.

Adım 5: Kase içine bir kaç kaşık kaşar peynir koyun, patatesi ilave edin ve tüm malzemeyi çok iyi bir şekilde karıştırın. Temizlediğiniz kemikleri ve kaşar peynirini yanınıza alarak şekil vermeye başlayın. Büyük bir parça patates alın tam ortasına kemiği koyun onun üzerine kaşar peynir rendesi yine biraz patates üzerine kapatıp elinizle yuvarlayarak baget şekli verin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirerek bir tepsiye alın.

Adım 6: Unu bir tabağa alın. Yumurtaları bir tabak içinde çırpın biraz içine tuz ilave edin. Başka bir tabağa da blenderdan geçirdiğinizi ekmek kırıntılarını koyun. Hazırladığınız kroketleri önce una sonra yumurtaya en son olarak ekmek kırıntısını bulayarak hepsini bu şekilde hazırlayarak bir tepsiye alın. 

Adım 7: Kızartmak için yağı ısıtın ve orta ateşte ısınan yağın içinde çevire çevire iyice dışını kızartarak pişirin. Pişen kroketleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Videolu Tarif Bulgur sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet Fellah köftesi... Kaç Kişilik? 4-6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Akşam Yemeği Kurabiye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Adana, Antakya ve Hatay yörelerimizin meşhur köftesi olan...

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç Videolu Tarif Balıkla yapacağınız kokoreç ile herkes balık yiyecek... Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori ———Öğün Yemek Saati Balık Kokoreç Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Balık sevemeyenler için nefis bir tarif balık kokoreç. Özellikle...

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Videolu Tarif İçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam Yemeği Çıtır Patates Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This