Tavuk Şinitzel Videolu Tarif

Bizim evin favori tariflerinden.

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

495

Öğün

Akşam Yemeği

Tavuk Şinitzel Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Tavuk Şinitzel bizim evin favori tavuk yemeklerinden biridir.

Yapılışı çok kolay olduğu içinde dar zamanlarda hemen bu tarifi hazırlamayı seviyorum.

Yumurtadan una her katmana ayrı ayrı tuz ve baharat koyduğunuz zaman lezzetin ikiye katlandığını göreceksiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 kilo tavuk göğüs eti
  • 3-4 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un

(her zaman yedek yumurta galeta unu ve un bulunsun yetmediği zaman ilave edebilirsiniz)

  • karabiber
  • köre
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 495 Kcal

Karbonhidrat : 22 g

Protein : 30 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tavuk göğüs etini yıkayıp süzdürün kenarlarında var ise yağ ve kemik parçalarını temizleyip yanlamasına ince ince (videoda ayrıntılı olarak göreceksiniz) dilimleyin. Veya kasabınıza hazırlatın.

Adım 2: Yumurtayı yayvan ve derin bir tabak içine kırın üzerine biraz karabiber, biraz köri ve tuz ekleyip çırpın.

Adım 3: Unu bir tabağa alın biraz karabiber, biraz köri ve tuz ile karıştırın. Aynı işlemi galeta ununa da yapın.

Adım 4: Tavuk göğüs etini önce una, sonra yumurtaya, sonrada galeta ununu bulayın. Tüm göğüs etine bu işlemi yapıp bir tepsiye tek sıra halinde dizin.

Adım 5: Tava içerisine bir parmak yüksekliğinde yağ koyup orta ateşte ısıtın. Orta kızgınlıkta ki yağın içinde tavuk göğüs etinin iki tarafını da pişirin.

Adım 6: Pişenleri bir havlu kağıt üzerine koyarak fazla yağını alabilirsiniz. Yanında salata veya bir garnitür ile sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This