Tavuk Nasıl Haşlanır ?

Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ?

Hem tavuğu haşlayıp yemek yapabilir hem de suyu ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz. 

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Tavuk Nasıl Haşlanır ?

Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır ?

Tarif: Sibel Yalçın

Bir bütün tavuk ile haşlanmış bir tavuk ve nefis bir tavuk suyu elde edebilirsiniz.

Haşlanmış tavuğu yanında garnitür ile servis edebilir, suyu ile çeşit çeşit pilav ve çorbalar hazırlayabilirsiniz.

İçerisine konulan sebzeler ve otlar tavuk ve tavuk suyunun lezzetini ve besin değerini artırmak içindir.

Bunların hepsini kullanmak zorunda değilsiniz. Tabi ki hepsini kullanırsanız daha iyi olur ama evdeki malzemelerle de hazırlamanız mümkün.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 adet bütün tavuk (yaklaşık 3 kilo)
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kereviz sapı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 adet biberiye
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dilim limon
  • tane karabiber
  • tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tavuğun içini dışını iyice yıkayın ve tütsüleyip tencere içine alın. Üzerine kadar su koyduktan sonra kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutun. Kaynama noktasına gelince bu suyu döküp tavuğu tekrar büyük bir tencereye alıp üzerine temiz kaynamış su koyun.

Adım 2: Su tavuğun üzerini geçmiş olsun. Kabuklarını soyup iri iri doğradığınız kuru soğan, havuç, sarımsak tencere içine koyun. İri iri doğranmış sapı ile birlikte maydanoz, kerevizi ekleyin. Defne yapraklarını ve biberiyeyi de ekleyip ocağı açın.

Adım 3:  Tavuğu ister tencerede ister düdüklüde pişire bilirsiniz. Düdüklüde pişirilecekse bir dilim limon ve karabiber tanelerini hemen ekleyin. Tencerede pişirecekseniz su kaynama noktasına geldiği zaman limon ve tane karabiberi ekleyin.

Adım 4: Tavuk pişene kadar bekleyin. Piştikten sonra önce suyunu süzün tavuğu içinden alın.

Adım 5: Tavuk suyunu ikinci kes tülbentten süzün. Bir kaç gün içinde tüketecekseniz buzdolabına kaldırabilirsiniz. Daha uzun süre muhafaza etmek için difrize girebilen küçük kutular içerisine paylaştırıp difrize kaldırın.

Adım 6: Bütün haşlanmış tavuğu yanında istediğiniz garnitür ile birlikte akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sevgi Çöreği (Sevgililer Günü Tarifi)

Sevgi Çöreği Videolu Tarif Sevgililer gününde sevdiklerinizle paylaşmanız için lezzetli bir tarif... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Sevgi Çöreği Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Sevgililer Günü'ne bir gün kala görüntüsünü çok...

Muzlu Üzümlü Kek Tarifi

Muzlu Üzümlü Kek Videolu Tarif İçindeki muz, üzüm ve cevizle lezzetine lezzet katacağınız bir kek tarifi... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi70 dakika Kalori304 Öğün Çay Saati Muzlu Üzümlü Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Evde kabukları kararan muzları maalesef ev...

Ispanaklı Kremalı Kek Tarifi

Ispanaklı Kremalı Kek Videolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik? 16 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Ispanaklı Kremalı Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kremalı Ispanaklı Kek tarifi daha önce...