Tavuk Kapama

Videolu Tarif

Tek bir tepside iki lezzet bir arada, lezzetli mi lezzetli bir öğün.

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Tavuk Kapama Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Benim bu sefer tavuklu olarak hazırladığım kapama yemeğini, ister tavuklu isterseniz de etli olarak hazırlayabilirsiniz.

Çok kısa sürede iki lezzeti birlikte buluşturan bu lezzeti herkesin beğeneceği bir tarif olarak görüyorum.

Akşama ne yemek yapsam diyenler için nefis Tavuk Kapama yemeğini tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet tavuk baget
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 100 gr tereyağ veya margarin
  • 2 dal taze biberiye
  • 5 adet tane karabiber
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su

Tavukların üzerine sürmek için

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tavuk bagetleri iyice yıkadıktan sonra tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su, tane karabiber ve biberiye ile birlikte bagetleri pişirin.

Adım 2: Pişen bagetleri süzüp kenara alın daha sonra tavuk suyunu kullanacağız.

Adım 3: Tereyağı tencereye alıp eritin. Ardından yemeklik doğradığınız kuru soğanı iyice karamelize olana kadar pişirin.

Adım 4: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğana ekleyip kavurun. Pirinç biraz şeffaflaşınca içine domates salçasını koyup kavurma işlemine devam edin.

Adım 5: Tuzu ekleyin. Üzerine tavuk suyu ve suyu koyup bir taşım kaynatıp fırında pişirme işlemini yapacağınız tepsiye boşaltın.

Adım 6: Bagetleri tepsiye aralıklı olarak dizin. Ve bir kase içinde karıştırdığınız yoğur ve salçayı bagetlerin üzerine sürüp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pirinçler suyu çekene kadar pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This