Sütsüz Krep Tarifi

Videolu Tarif

Sütsüz krep tarifi ile evde süt kalmamışsa krep yapabilirsiniz.

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Kahvaltı Saati

Kurabiye Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Evde süt yok ama kahvaltıya krep yapmak istiyorsunuz.

İşte o zaman sütsüz krep tarifi ile krep yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Bizim ev halkı tarafından süt ile yapılan krepten daha hafif ve lezzetli bulunan sütsüz krep tarifini deneyenlerden yorum bekliyorum. Acaba siz sütlü krep mi? sütsüz krep mi? tercih edeceksiniz.

Sevgiyle kalın…

Sütsüz Krep Tarifi

Eki 2, 2020 | Kahvaltılık, Tuzlular | 0 yorum

krep tarifi
İçindekiler
  • 4 adet L boy yumurta
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 2 çay bardağı sıvı yağ 
  • 2 çay kaşığı tuz 

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir

Tarifte kullanılan çay bardağı 80 ml’dir

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurtayı kaseye alın karıştırın. İçine yağı ekleyip karıştırın.

Adım 2: Suyun 2 bardağını, tuzu ekledikten sonra tekrar karıştırıp unu ilave edin. Tüm malzeme karışınca kalan suyu koyup topak sız bir kıvam alana kadar karıştırın (ben direk blender den geçiriyorum)

Adım 3: Vaktiniz varsa hazır olan krep hamurunu 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Vaktiniz yoksa küçük bir kase içine sıvı yağ koyun. İçine bir parça havlu kağıt batırıp tavayı bu havlu kağıt ile yağlayın.

Adım 4: Kek fırında iken üzeri için fıstık ezmesi krem şantiyi bir kase içine alıp biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek kremamsı bir kıvam elde edince buzdolabına kaldır.

Adım 5: Tavayı ocağı alın tava ısınınca bir kepçeden biraz eksik krep hamurunu tavaya boşaldın. Boşaltır boşaltmaz hızlı bir şekilde tavayı yuvarlayarak hamurun ince bir tabaka halinde tavaya yayılmasını sağlayın.

Adım 6: Krep hamurunu üzeri tamamen kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra yaklaşık yarım dakika daha bekleyin ve tavayı hafif hafif sallayın. Krep hamuru rahat hareket ediyorsa çevirip diğer yüzünü çevirin.

Adım 7: Hamurun fazla pişmemesi gerekiyor. Hamur zaten ince olduğu için çabuk pişiyor. Yüzeyini yakmadan pembe beyaz bir renk aldığında tavadan krepleri alabilirsiniz.

Adım 8: Pişen krep hamurlarını kapaklı bir tencereye alıyorum diğer krepler pişene kadar soğumasın diye. Tüm krep hamurlarını bu şekilde pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Not: Bu ölçü ile 22 cm’lik krep tavasıyla 20 adet krep elde ediyorsunuz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli Tarifi (Videolu) Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti reçel... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı Saati Ayva Reçeli Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ayvanın bol olduğu şu günlerde bolca ayvalı tarifler yapın. Bende bugün...

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...

Kestane Marmelatı Tarifi

Kestane Marmelatı Tarifi

Kestane Marmelatı Videolu Tarifİster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün KahvaltıKestane Marmelat Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This