Sucuklu Top Pizza

Yemesi çok keyifli bir lezzet…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Sucuklu Top Pizza

Tarif: Sibel Yalçın

İster sucuklu top pizza, ister sandviç, isterseniz de sucuklu ekmek diyebilirsiniz.

Çay saatleri, sabah kahvaltıları ve sahur sofraları için herkesin beğeneceği güzel ve yapımı çok kolay bir lezzet.

Şimdiden afiyet olsun.

Sevgiyle kalın…

Tarif videosu için buraya tıklayın…

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir.

Kullanılan çay bardağı 80 ml klasik çay bardağı.

 

Sucuklu Top Pizza

Ağu 3, 2012 | Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler

  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı hamurun içine sarısı dışına
  • ince ince dilimlenmiş sucuk
  • taze kaşar peynir (eski kaşar veya çeçil peynirde olabilir)
  • deniz tuzu veya tuz, pul biber ve kekik karışımı
  • biraz ketçap

Adım Adım Tarif

Adım 1: Unumuzu (önce kabımıza 3 su bardağı un koyalım daha sonra gerektikçe ilave edersiniz) hamuru yoğuracağımız kap içerisine alıp ortasını açıyoruz.

Adım 2: Unun üzerine instant maya, tuz, şeker döküyoruz.

Adım 3: Havuzumuzun ortasına suyu, yumurta akını ve sıvı yağı koyup kenardan un alarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
Kulak memesi kıvamında olan hamurumuzun üzerine bir bez örtüp yaklaşık bir saat hamuru dinlendiriyoruz. Hamur dinlenirken deniz tuzu (yoksa normal tuz), 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekiği bir kase içinde karıştırıyoruz.

Adım 4: Dinlenen hamurumuzu içindeki gazın çıkması için bir kaç dakika daha yoğurup cevizden biraz büyük bezelere ayırıp un serptiğimiz tezgaha diziyoruz. Mutlaka üzerine kurumasın diye bir bez örtün. Daha sonra ilkelimizle çay tabağı kadar açıyoruz. İçine bir sucuk, bir çay kaşığı ketçap, bir kaşar ve tekrar sucuk yerleştirip kapatıyoruz.

Adım 5: Önceden yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp baharatlı deniz tuzundan serpiyoruz.
Yoksa yalnızca bir kase içinde pul biber biraz tuz ve kekiği karıştırıp üzerine serpe bilirsiniz.

Adım 6: Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi (Videolu Tarif)    Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Yemek SaatiZeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer...

Zeytinli Rulo Poğaça

Zeytinli Rulo Poğaça

Zeytinli Rulo Poğaça (Videolu Tarif)Mercimek ve havuçla buluşan nefis makarna tarifi...Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak...

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek (Videolu Tarif)Fırın kullanmadan ekmek tarifi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiTavada Ekmek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ekmek yapımı ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanların bile kolayca yapabileceği bir tarif tavada...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This