Sucuklu Kuru Fasulye

Videolu Tarif

Kışın vazgeçilmez yemeklerinden…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kuru fasulye tarifini ister sucuklu, ister etli isterseniz de sade olarak pişirebilirsiniz.

Et, balık, sebze tüketmek kadar bakliyat tüketmenin çok önemli olduğunu uzmanlar belirttiğine göre özelikle çocuklarımıza bakliyat yeme alışkanlığı edindirmeliyiz.

Bu sefer kuru fasulye yemeğini hem güveçte pişirdim hemde sucuklu yaptım. Yanında pirinç veya bulgur pilavı ile servis edebileceğiniz doyurucu ve besleyici bir lezzet.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 500 gr kuru fasulye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet sivri biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağ veya yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 150 gr sucuk
  • tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kuru fasulyeyi yıkadıktan sonra bir kap içerisine alıp üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su koyup üzerine bir tepeleme tatlı kaşığı tuz koyup karıştır. Üzerini kapatıp bir gece beklet.

Adım 2: Bir gece bekledikten sonra iyice süz düdüklü tencereye koy üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup düdüklü tencere de pişir (herkesin düdüklü tenceresi farklı sürelerde pişireceği için süre söyleyemiyorum) pişen fasulyeyi kevgire alarak süz.

Adım 3: Pişireceğiniz tencere içine yağı koyup yemeklik küp küp doğranan kuru soğanı kavur. Biberleri iri iri doğra soğan kavrulunca ekleyip biberlerin kavrulmasını bekle. Salçaları ekleyip onuda kavur.

Adım 4: Fasulyeyi ekleyip bir dakika daha karıştır. Üzerine sıcak su koy. Suyu birden boşaltmayın üzerine gelecek kadar koyup en son suyuna bakarak ilave edebilirsiniz.

Adım 5: Sucukları doğrayıp ayrı bir tavada hiç yağ koymadan arkalı önlü pişir.

Adım 6: Sucuğu ve tuzu fasulye üzerine koyup 3-4 dakika pişir. En son suyunu ve tuzunu kontrol ederek ocaktan alıp sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This