Simit Poğaça Tarifi

Videolu Tarif

Pastane lezzetinde Simit Poğaça nasıl yapılır?

Kaç Kişilik?

16

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Simit Poğaça Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Pastane lezzetinde simit poğaça nasıl yapılır?

Hem azılı tarifi hemde videosu ile tüm aşamalarını paylaştığım nefis pastane lezzetinde simit poğaça yapmak çok basit ve kolay.

Kahvaltıya, çay saatine, çocukların beslenme çantasına koyabileceğiniz tarifi yaparsanız yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiyle kalın…

Simit Poğaça Tarifi

Nis 4, 2020 | Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler
  • 1 su bardağı çok ılık süt
  • 1 su bardağı çok ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ veya nebati yağ
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Un (ben toplam 7 su bardağı kullandım)
  • Kaşar peynir
  • Yaklaşık 1 su bardağı susam
  • yarım çay bardağından biraz fazla pekmez ve o bardağı tamamlayacak kadar su

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kase içerisine ılık sütü, ılık suyu onun üzerine şeker ve mayayı koyup karıştırın ve yaklaşık 10 dakika üzeri köpükleşene kadar bekleyin.

Adım 2: Tereyağ, sıvı yağ ve yumurtayı ekledikten sonra yavaş yavaş unu eklemeye başlayarak yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip yoğurun ben toplamda 7 su bardağı kullandım ama siz kontrollü olarak unu koyun. Kulak memesi kıvamına gelince un eklemeyi bırakın.

Adım 3: Üzerini kapatıp mayalanması için bir müddet bekletin. Daha sonra bezelere ayırın. 16 eşit parçaya böldükten sonra bezeleri yuvarlayın. İlk yaptığınız bezeden başlayarak şekil vermeye başlayın.

Adım 4: Küçük bir tabak büyüklüğünde elinizle açın uzunlamasına peyniri yerleştirip içi ucu sıkı sıkı kapatın ve kapattığınız bölümü alta gelecek şekilde dizin.

Adım 5: Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Susamı bir tabağa boşaltın pekmez ve susamı yanınıza alın. Tepsiye yağlı kağıt serin.

Adım 6: Poğaçaların üst yüzünü önce pekmeze sonra susama batırıp tepsiye dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek (Videolu Tarif)Fırın kullanmadan ekmek tarifi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiTavada Ekmek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ekmek yapımı ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanların bile kolayca yapabileceği bir tarif tavada...

Pancake

Pancake

Pankek (Pancake) (Videolu Tarif) Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzeti... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori ——— Öğün Kahvaltı Saati Pankek (Pancake) Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Özelikle ailece yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir...

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek (Videolu Tarif)Yumuşacık pamuk gibi bir lezzet...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Haşhaşlı Çörek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çayınızın yanına yumuşacık pamuk gibi haşhaşlı çörek tarifi. Yumuşak hazırlanan hamur ile çok...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This