Sebzeli Tavuklu Patates Dolması

Videolu Tarif

İçindeki tavuk ve sebze ile herkesin beğeneceği bir lezzet…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

458

Öğün

Akşam Yemeği

Sebzeli Tavuklu Patates Dolması

Tarif: Sibel Yalçın

Sebzeli Tavuklu Patates Dolması tarifi arzu ederseniz et ile hazırlayabileceğiniz bir yemek tarifi.

Hep aynı yemekleri pişirmekten sıkılanlar için zengin içeriği ve güzel sunumu ile güzel bir alternatif olduğunu düşündüğüm yemek tarifinin hem videosu hemde tarifi ile sizleri baş başa bırakıyorum.

Lütfen videoyu izlerken abone ol yazısını tıklamayı unutmayın abonelik ücretli değildir. Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet patates (eşit büyüklükte)
  • 200-250 gr tavuk kalçe eti veya tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük kabak
  • 1 adet küçük patlıcan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1-2 çorba kaşığı tereyağ
  • 6-7 çorba k. zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • karabiber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 458 Kcal

Karbonhidrat : 48.4 g

Protein : 20.1 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patateslerin kabuklarını soyup bir kaseye alın üzerine sıcak su ve biraz tuz ekledikten sonra yarım saat kadar bekletin. Patatesler sıcak su içerisinde beklerken.

Adım 2: Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp biraz tereyağ ve zeytinyağ içinde soteleyin. Ardından küp küp doğranmış tavuk etini ekleyip kızarana kadar pişirin.

Adım 3: Patlıcanı alacalı soyun, havuç ve kabağın kabuklarını temizleyin. Biberlerle birlikte hepsini eşit büyüklükte küp küp doğrayın.

Adım 4: Biraz tereyağ ve zeytinyağ içerisin de sırası ile önce biberleri pişirin ardından havucu, kabağı,patlıcanı,bezelyeyi ekleyip ara sıra karıştırarak soteleyin. En son ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.

Adım 5: Sotelenen sebzeyi tavuğun içine alarak karıştırın.

Adım 6: Patatesleri kabak oyucu yardımı ile iç kısmını oyun.

Adım 7: Hepsini tencereye dizdikten sonra içlerini sebzeli tavuk ile doldurun.

Adım 8: 2 su bardağı su ve biraz tuz ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp patatesler pişene kadar ocaktan almayın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması Videolu Tarif Dolma severler için tombik tombik bir lezzet... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Girit Kabağı Dolması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Hem görüntüsü hem lezzeti ile tezgahlarda her zaman...

Orijinal Lazanya Tarifi

Orijinal Lazanya Videolu Tarif Tek başına mükemmel bir akşam yemeği... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 180 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Orijinal Lazanya Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Orijinal Lazanya Tarifi kat kat lezzetli enfes bir öğün. Bolonez sos,...

Ispanaklı Beşamel Soslu Tepsi Köftesi

Ispanaklı Beşamel Soslu Tepsi Köftesi Videolu Tarif Farklı köfte tarifleri denemek isteyenler için... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 471 Öğün Akşam Yemeği Ispanaklı Beşamel Soslu Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ispanaklı Beşamel Soslu Köfte...