Sebzeli Tavuklu Patates Dolması

Videolu Tarif

İçindeki tavuk ve sebze ile herkesin beğeneceği bir lezzet…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

458

Öğün

Akşam Yemeği

Sebzeli Tavuklu Patates Dolması

Tarif: Sibel Yalçın

Sebzeli Tavuklu Patates Dolması tarifi arzu ederseniz et ile hazırlayabileceğiniz bir yemek tarifi.

Hep aynı yemekleri pişirmekten sıkılanlar için zengin içeriği ve güzel sunumu ile güzel bir alternatif olduğunu düşündüğüm yemek tarifinin hem videosu hemde tarifi ile sizleri baş başa bırakıyorum.

Lütfen videoyu izlerken abone ol yazısını tıklamayı unutmayın abonelik ücretli değildir. Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet patates (eşit büyüklükte)
  • 200-250 gr tavuk kalçe eti veya tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük kabak
  • 1 adet küçük patlıcan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1-2 çorba kaşığı tereyağ
  • 6-7 çorba k. zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • karabiber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 458 Kcal

Karbonhidrat : 48.4 g

Protein : 20.1 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patateslerin kabuklarını soyup bir kaseye alın üzerine sıcak su ve biraz tuz ekledikten sonra yarım saat kadar bekletin. Patatesler sıcak su içerisinde beklerken.

Adım 2: Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp biraz tereyağ ve zeytinyağ içinde soteleyin. Ardından küp küp doğranmış tavuk etini ekleyip kızarana kadar pişirin.

Adım 3: Patlıcanı alacalı soyun, havuç ve kabağın kabuklarını temizleyin. Biberlerle birlikte hepsini eşit büyüklükte küp küp doğrayın.

Adım 4: Biraz tereyağ ve zeytinyağ içerisin de sırası ile önce biberleri pişirin ardından havucu, kabağı,patlıcanı,bezelyeyi ekleyip ara sıra karıştırarak soteleyin. En son ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.

Adım 5: Sotelenen sebzeyi tavuğun içine alarak karıştırın.

Adım 6: Patatesleri kabak oyucu yardımı ile iç kısmını oyun.

Adım 7: Hepsini tencereye dizdikten sonra içlerini sebzeli tavuk ile doldurun.

Adım 8: 2 su bardağı su ve biraz tuz ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp patatesler pişene kadar ocaktan almayın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pırasa Diblesi Tarifi

Pırasa Diblesi Tarifi

Pırasa Diblesi Videolu Tarif   Pırasa yemeklerine güzel bir alternatif...   Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 50 dakikaKalori  Öğün Akşam Yemeği   Pırasa Diblesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Pırasa sevmeyeni çok olan sebze:) Lif bakımından çok zengin bir...

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Tarifi En keyifli lezzetler evde yapılandır... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Evde Pul Biber Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlere katılmış olduğum Gaziantep Gastronomi Festivalinden...

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma Tarifi Videolu Tarif Kızartma ile uğraşmadan harika bir patlıcan oturtma... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcan Oturtma Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kızartmadan yapılan Patlıcan oturtma yemeği,...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This