Sebzeli Tavuklu Patates Dolması
Videolu Tarif
İçindeki tavuk ve sebze ile herkesin beğeneceği bir lezzet…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
458
Öğün
Akşam Yemeği
Sebzeli Tavuklu Patates Dolması
Tarif: Sibel Yalçın
Sebzeli Tavuklu Patates Dolması tarifi arzu ederseniz et ile hazırlayabileceğiniz bir yemek tarifi.
Hep aynı yemekleri pişirmekten sıkılanlar için zengin içeriği ve güzel sunumu ile güzel bir alternatif olduğunu düşündüğüm yemek tarifinin hem videosu hemde tarifi ile sizleri baş başa bırakıyorum.
Lütfen videoyu izlerken abone ol yazısını tıklamayı unutmayın abonelik ücretli değildir. Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
- 6 adet patates (eşit büyüklükte)
- 200-250 gr tavuk kalçe eti veya tavuk göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük kabak
- 1 adet küçük patlıcan
- 1 adet küçük havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sivri biber
- 1-2 çorba kaşığı tereyağ
- 6-7 çorba k. zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- karabiber
- tuz
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 458 Kcal
Karbonhidrat : 48.4 g
Protein : 20.1 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif
Adım 1: Patateslerin kabuklarını soyup bir kaseye alın üzerine sıcak su ve biraz tuz ekledikten sonra yarım saat kadar bekletin. Patatesler sıcak su içerisinde beklerken.
Adım 2: Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp biraz tereyağ ve zeytinyağ içinde soteleyin. Ardından küp küp doğranmış tavuk etini ekleyip kızarana kadar pişirin.
Adım 3: Patlıcanı alacalı soyun, havuç ve kabağın kabuklarını temizleyin. Biberlerle birlikte hepsini eşit büyüklükte küp küp doğrayın.
Adım 4: Biraz tereyağ ve zeytinyağ içerisin de sırası ile önce biberleri pişirin ardından havucu, kabağı,patlıcanı,bezelyeyi ekleyip ara sıra karıştırarak soteleyin. En son ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.
Adım 5: Sotelenen sebzeyi tavuğun içine alarak karıştırın.
Adım 6: Patatesleri kabak oyucu yardımı ile iç kısmını oyun.
Adım 7: Hepsini tencereye dizdikten sonra içlerini sebzeli tavuk ile doldurun.
Adım 8: 2 su bardağı su ve biraz tuz ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp patatesler pişene kadar ocaktan almayın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)
Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi. Mahşi arapçada dolma demek....
Kara Lahana Sarması (videolu tarif)
Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...
Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?
Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...
0 Yorum