Sebzeli Patates

Videolu Tarif

Akşam yemeği için istediğiniz sebzeler ile hazırlayın.

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

383

Öğün

Akşam Yemeği

Beşamel Soslu Sebzeli Patates Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Akşama ne yemek yapacağını düşünmek yapmaktan daha zordur:)

İşte Beşamel soslu sebzeli patates yemeği evde bulunan sebzeler ve biraz kıyma ile hazırlayacağınız bir akşam yemeği.

Sebzeleri değiştirebilirsiniz. Mesela yazın bir kabak, bir patlıcan ilavesi yapabilirsiniz.

Tamamen buzdolabındaki malzemelere veya sevdiğiniz sebzeler ile bu lezzeti dilediğiniz gibi yapın.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 kutu mısır
  • 4 adet patates
  • 1-1,5 su bardağı bezelye
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 400 gr kıyma
  • 1 tepeleme çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
  • karabiber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 383 Kcal

Karbonhidrat : 32.9 g

Protein : 24.3 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Havucun kabuklarını soyun küp küp doğrayın.

Adım 2: Zeytinyağ tencereye alıp önce kuru soğanı ardından havucu ekleyerek kavurma işlemine başlayın. Bunlar kavrulunca içine mısırı ve bezelyeyi ilave edip biraz daha kavurun. Bezelye ister dondurucudan ister konserve isterseniz de mevsiminde taze olarak kullanabilirsiniz.

Adım 3: Kıymayı ayrı bir tavada kendi yağı ile hiç yağ koymadan kavurup sebzelerin içerisine ilave edin. Biraz tuz ve karabiber koyduktan sonra karıştırıp kare büyük boy borcam içine boşaltım düzleştirin.

Adım 4: Patatesin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra kızartın.

Adım 5: Beşamel sos için tereyağı tencereye alın. Yağ erişince unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Oda sıcaklığındaki unu ekleyin koyulaşmaya başlayınca kremayı, tuzu ve karabiberi koyun bir taşım kaynayınca kenara alın.

Adım 6: Beşamel sosun yarısını kıymalı sebzeli harcın üzerine yayın. Onun üstünü kaşar peynir rendesinin yarısını ve kızarmış olan patatesin tamamını üzerine yayın. Kaşar peynirin kalanını patates üzerine yayıp, kalan beşamel sosu döktükten sonra önceden ısıtmış olduğunuz fırında pişirin. Servisten önce inc kıyılmış taze soğan yarağı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun… 

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Tarifi En keyifli lezzetler evde yapılandır... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Evde Pul Biber Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlere katılmış olduğum Gaziantep Gastronomi Festivalinden...

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma Tarifi Videolu Tarif Kızartma ile uğraşmadan harika bir patlıcan oturtma... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcan Oturtma Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kızartmadan yapılan Patlıcan oturtma yemeği,...

Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi

Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi

Patlıcanlı Patatesli Köfte Videolu Tarif Herkesin çok beğeneceği akşam yemeği tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Patlıcanlı Patatesli Köfte tarifi köfte...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This