Sebzeli Patates

Videolu Tarif

Akşam yemeği için istediğiniz sebzeler ile hazırlayın.

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

383

Öğün

Akşam Yemeği

Beşamel Soslu Sebzeli Patates Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Akşama ne yemek yapacağını düşünmek yapmaktan daha zordur:)

İşte Beşamel soslu sebzeli patates yemeği evde bulunan sebzeler ve biraz kıyma ile hazırlayacağınız bir akşam yemeği.

Sebzeleri değiştirebilirsiniz. Mesela yazın bir kabak, bir patlıcan ilavesi yapabilirsiniz.

Tamamen buzdolabındaki malzemelere veya sevdiğiniz sebzeler ile bu lezzeti dilediğiniz gibi yapın.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 kutu mısır
  • 4 adet patates
  • 1-1,5 su bardağı bezelye
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 400 gr kıyma
  • 1 tepeleme çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
  • karabiber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 383 Kcal

Karbonhidrat : 32.9 g

Protein : 24.3 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Havucun kabuklarını soyun küp küp doğrayın.

Adım 2: Zeytinyağ tencereye alıp önce kuru soğanı ardından havucu ekleyerek kavurma işlemine başlayın. Bunlar kavrulunca içine mısırı ve bezelyeyi ilave edip biraz daha kavurun. Bezelye ister dondurucudan ister konserve isterseniz de mevsiminde taze olarak kullanabilirsiniz.

Adım 3: Kıymayı ayrı bir tavada kendi yağı ile hiç yağ koymadan kavurup sebzelerin içerisine ilave edin. Biraz tuz ve karabiber koyduktan sonra karıştırıp kare büyük boy borcam içine boşaltım düzleştirin.

Adım 4: Patatesin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra kızartın.

Adım 5: Beşamel sos için tereyağı tencereye alın. Yağ erişince unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Oda sıcaklığındaki unu ekleyin koyulaşmaya başlayınca kremayı, tuzu ve karabiberi koyun bir taşım kaynayınca kenara alın.

Adım 6: Beşamel sosun yarısını kıymalı sebzeli harcın üzerine yayın. Onun üstünü kaşar peynir rendesinin yarısını ve kızarmış olan patatesin tamamını üzerine yayın. Kaşar peynirin kalanını patates üzerine yayıp, kalan beşamel sosu döktükten sonra önceden ısıtmış olduğunuz fırında pişirin. Servisten önce inc kıyılmış taze soğan yarağı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun… 

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This