ŞD Beyran Kebap

ŞD Beyran Kebap Çengelköy de artık yöresel Antep mutfağı lezzetlerini bulacağınız bir lezzet durağı var. Bizlerde Şafağın Dünyası organizasyonu ili bu lezzetler için İstanbul’umuzun nadide semtlerinden Çengelköy de buluşup ŞD Beyran a konuk olduk. Antep’e gidemiyorum ama lezzetlerini merak ediyorum diyorsanız mutlaka Çengelköy de ŞD Beyran ı ziyaret etmelisiniz. 1973 yılında Abdurrahman Usta tarafından Antep’de kurulmuş daha sonra kapatılmış ve şimdi Çengelköyde Yöresel Antep mutfağı lezzetlerini günümüze taşımış olduğu mekanı ile yeniden hizmet vermekte. Firmanın İstanbul Çengelköy deki kurucusu Şakir Deniz aynı zamanda Green salad ların sahibi ve Zorlu Hacı Abdullah ın ortağıdır. Yılların deneyimini bu yeni yerde birbirinden lezzetli yemeklerle müşterilerinin beğenisine sunmakta. Beyran çorbası Gaziantep’in özel yemeklerinden bir tanesi. İçerisinde bulunan et, pirinç, et suyu, iç yağı ve sarımsak sayesinde hem besin değeri yüksek hem de sağlıklı bir yemek.
Beyranın önemli özelliği yapılışının yaklaşık olarak 12 saat sürmesi. Bu nasıl oluyor ? derseniz kemikli koyun eti 12 saat kaynatılıyor ardından kemiklerinden ayrılıp ayrı bir tencereye alınıyor.Başka bir tencerede kaynayan iç yağı yine ayrı bir kapta toplanıyor. Kaynayan et ve kemik suyunun içerisinde pirinç haşlanıyor. Pirinçler birbirine yapışmasın diye üzerinde biraz tereyağı gezdiriliyor. Bakır tabağa iç yağı, kuzu etinden hazırlanan et suyu ve pirinç konulup yüksek ateşte kaynatılıyor. Hemen ardından üzerine et suyu dökülüyor. Bu esnada içine arzuya göre pul biber ve sarımsak ilave edilip bir taşım kaynatılıp servis ediliyor. İsterseniz üzerine limon suyu sıkabiliyorsunuz. Servis edileceği zaman bakır tabakta pişirilip sıcak bir şekilde sunulmakta olan nefis bir lezzet. Acılı kebaptan saç tavaya, içli köfteden kilis tavaya, beyrandan çöp şişe kadar geniş yemek yelpazesiyle müşterilerinin hizmetinde olan mekanda Fıstıklı katmeri ve künefesi Ali Usta tarafından özel olarak hazırlanmakta. Tüm baharatlar, kurutulmuş biber, dolma, salçalar, fıstıklar ve bulgur gibi kullanılan kuru gıda malzemeleri Antep’den gelmektedir. Mevsim ürünlerine göre sezonluk turşular yapılmak. Kullanılan etler Trakya yöresinden gelmektedir. Bu lezzetleri tatmak için Çengelköy deki yeni adresinde sizleri bekliyor. ŞD Beyran adres Çengölköy Caddesi No 29 Çengölköy

Benzer Yazılar

Burgazada Çardak Balık Restaurant

Burgazada Çardak Balık Restaurant Türkiye de balık yemek yalnızca hafta sonları ve akşam yemeğin de yenilir gibi bir alışkanlık olsa da biz Burgazada Çardak Balıkçısı Bostancı şubesinde öğle yemeği için Oya Emerk ve Gülhan Kara ile buluştuk. Sıcak samimi bir ortamda...

Zeferan Restaurant

Zeferan Restaurant 7 Şubat 2017 tarihinde kapılarını açan Zeferan Restaurant, Ajwa Hotel Sultanahmet in sekizinci katında, Tarihi Yarımada’yı ve Prens Adaları’nın tamamını Yeşilköy sahiline kadar gören muhteşem deniz manzarası ile haftanın yedi günü 07.00 ile 24.00...

Seraf Restaurant

Seraf Restaurant Geçtiğimiz günlerde Seraf Restaurant Genel Müdür'ü Sinem Özler Kırancgeçen ile hem Seraf Restaurant hakkında sohbet ederek hem Anadolu mutfağından hemde Osmanlı mutfağından hazırlanmış olan lezzetleri tadarak harika bir gün geçirdik. Mekan Mahmut Bey...