Zeferan Restaurant

7 Şubat 2017 tarihinde kapılarını açan Zeferan Restaurant, Ajwa Hotel Sultanahmet in sekizinci katında, Tarihi Yarımada’yı ve Prens Adaları’nın tamamını Yeşilköy sahiline kadar gören muhteşem deniz manzarası ile haftanın yedi günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında hem otel misafirlerini hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerini ağırlamakta olan Zeferan Restauran 80 kişilik kapasite ile hizmet vermekte.

Bende sevgili Oya Emerk daveti ile merak ettiğim Azerbeycan mutfağı lezzetlerini tatma ve tanıma fırsatı bulduğum için çok keyifliyim. Restaurant da Azerbeycan mutfağının farklı bölgelerinin birbirinden şaşırtıcı lezzetli yemeklerini bulmanız mümkün

Lüle  kebabı, tike kebabı gibi geleneksel yemeklerin yanı sıra özel kebaplar, balık yemekleri, pilav çeşitleri, kutab, düşbere çorbası gibi kolay kolay rastlayamayacağınız geleneksel lezzetlerini bulabilirsiniz. Zeferan da aynı zamanda Türk mutfağında çok önem verilen ve pilavın yanına mükemmel yakışan birbirinden ferahlatıcı şerbetler bulmanız da mümkün. Aynı türe ait yiyeceklerin pek çok çeşidinin olmasıyla dikkat çeken Azerbaycan mutfağında otuzdan fazla dolma ve sarma, elliden fazla da pilav çeşidinin olduğu biliniyor.

Azerbaycan mutfağında her yemekte meyve, bolca sebze, yeşillik ve et tüketiliyor. Azerbaycan mutfak kültürünün ayrılmaz bir parçası da çay ritüeli ise başlı başına bir zevk. Çay ritüeline, feyhua (Azerbaycan’a özgü bir meyve), kayısı, vişne, çilek, böğürtlen ve zeytin gibi meyvelerden yapılan mürebbe adı verilen çeşitli reçeller, kuru yemiş ve meyveler ve çeşitli yöresel hamur işleri bu çay ritüeline eşlik etmekte. Zeferan yemekleri kadar dekorasyonu da oldukça iddialı. Türk ağaç işçiliğinin nadide örnekleri, kehribar renkli kristal aydınlatmalar, geleneksel el sanatlarının dokunuşları ve Azerbaycan’ın önemli ressamlarının orijinal tabloları ile görkemli ve eşsiz bir mekana dönüşmüş. Yemeklerin Azerbaycan seramik sanatının en nadide örneklerinden yüz yıllık antika tabak ve çanaklarda servis edilmesi ise Zeferan Restaurant ın yemek kültürüne verdiği değeri göstermekte.

Zeferan Restaurant Executive Şefi Ramin Nuriyev yemek boyunca tek tek bütün lezzetlerin hazırlanmasına eşlik ettiği gibi her sunumdan sonra hazırlanan lezzetlerle ilgili bize bilgiler verdi. Lezzetlerin hazırlanmasında kullanılan malzemeler bizzat üreticisinden temin ediliyor. Yiyeceklerin mevsiminde yenmesine çok önem verildiği için artizan ve sürdürülebilir ürünlerle hazırlanan yemeklerin sunulduğu restoranda israftan kaçınma öncelik taşıyor. Bu nedenle de “sıfır atık felsefesi” benimsenmiş durumda olduklarının bilgilerini de şefimizden öğrenmiş bulunuyoruz. Leziz yemekleri ihtişamlı İstanbul manzarası eşliğinde yedikten sonra, Selçuklu ve Osmanlı Mimarisinin dokunuşlarının sergilendiği bir sanat eseri olarak inşa edilen Ajwa Hotel Sultanahmet’in muhteşem odalarını gezme fırsatı bulduk onların fotoğraflarını da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu keyifli gün için emeği geçen herkese teşekkürlerimle sevgiyle kalın… Ajwa Hotel Sultanahmet Zeferan Restaurant Emin Sinan Mah., Piyer Loti Caddesi No: 30, 34126 Sultanahmet / İstanbul, Türkiye Tel: +90 0212 638 22 00

Benzer Yazılar

Burgazada Çardak Balık Restaurant

Burgazada Çardak Balık Restaurant Türkiye de balık yemek yalnızca hafta sonları ve akşam yemeğin de yenilir gibi bir alışkanlık olsa da biz Burgazada Çardak Balıkçısı Bostancı şubesinde öğle yemeği için Oya Emerk ve Gülhan Kara ile buluştuk. Sıcak samimi bir ortamda...

Seraf Restaurant

Seraf Restaurant Geçtiğimiz günlerde Seraf Restaurant Genel Müdür'ü Sinem Özler Kırancgeçen ile hem Seraf Restaurant hakkında sohbet ederek hem Anadolu mutfağından hemde Osmanlı mutfağından hazırlanmış olan lezzetleri tadarak harika bir gün geçirdik. Mekan Mahmut Bey...

Yuga Alaçatı

Yuga Alaçatı Butik Otel Barbaros Köyü Oyuk Festivalinden sizlere buradaki yazımda bahsetmiştim. İşte bu süre içirisinde Alaçatı da Yuga Alaçatı Butik Otel bizim ev sahibimiz di. YUGA Alaçatı 4 Temmuz 2012 tarihinde kapılarını misafirlere açmış bir aile işletmesi. Tek...