San Sebastian Cheesecake

Videolu Tarif

Yemelere doyamayacağınız çok lezzetli bir cheesecake tarifi…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

San Sebastian Cheesecake Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bask bölgesinde bulunan San Sebastian şehrindeki La Vina Pastanesi’nden çıkıp ünü dünyaya yayılmış bir tatlı.

Tabanı olmayan, üzerinin fazla kızarık olması ile yanık cheesecake olarak da adlandırılan bir tarif San Sebastian Cheesecake.

Orijinal olarak sade sunulan ama bana göre soslu ve yanında mevsimine göre meyvelerle ikram ederseniz lezzetini iki kat daha arttığını söyleyebilirim.

Sevgiyle kalın…

San Sebastian Cheesecake Tarifi

Şub 23, 2020 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 600 gr peynir (sürülebilen krem peynir veya labne peynir gibi her hangi bir peynir kullanabilirsiniz ben pınar beyaz kullandım sonuç çok başarılı idi)
  • 200 ml krema
  • 20 gr mısır nişastası
  • 200 gr toz şeker
  • 3 adet L boy yumurta (210 gr)
  • 1 paket şekerli vanilin

Yanında servis etmek için;

  • Karamel, çikolata veya meyve sosu
  • mevsimine göre meyve

Tarif Videosu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Peynir, şeker, kremayı mikserin en düşük devrinde homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Tarifte kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir.

Adım 2: İstenilen kıvama gelince nişasta ve vanilya ile tekrar karıştırın.

Adım 3: Yumurtayı tek tek yine mikser ile malzemelere yedirin. Cheesecake hazırlanırken çok fazla karıştırmamak gerekiyor özellikle de yumurta eklenmeye başladıktan sonra yumurta karışır karışmaz mikseri durdurmak gerekiyor.

Adım 4: Kalıba karışımı boşaltmadan önce pürüzsüz bir kıvamda olduğundan emin olmak için kevgirden geçirin.

Adım 5: Bu malzemeler 18 cm lik kelepçeli kalıp içindir. Yağlı kağıdı buruşturun ve kalıbın kenarlarından taşacak şekilde kalıbın içine yerleştirin. 

Adım 6: Karışımı kalıba boşaldın içindeki hava kabarcıklarının çıkması için hafif bir şekilde bir kaç kez tezgaha vurun. 

Adım 7: Fırının mutlaka önceden iyice ısıtılmış olması gerekiyor iyice ısındığından emin olduktan sonra 200 derecedeki fırına verin. Yaklaşık olarak 30-35 dakikada pişmiş olacak

Adım 8: Ben ikinci katında pişirdim eğer fırınınızın üst katı çok çabuk pişiriyor ise birinci katında pişirebilirsiniz. Yine fırınınız yüzeyi eşit pişirmiyor ise ilk 20 dakika sonrası çevirerek pişirebilirsiniz. 30-35 dakika sonunda üzeri kızarmamış ise biraz daha fırında tutabilirsiniz.

Adım 9: Piştikten sonra çok fazla çökme olmasın diye bir 10 dakika fırının kapağını açmadan bekletin sonra 20 dakika kapağı yarı açıp bekletin sonra fırından çıkarın.

Adım 10: Fırından çıkınca 1 saat ılınmasını bekleyin eğer iç kısmını sulu sulu seviyorsanız buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Yoksa 1 gün bekletip öyle servis edin. Benim tavsiyem 1 gün bekletip yemeniz lezzet olarak çok fark ediyor ama tabi tercih sizin 🙂 Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler