Rüzgar Gülü Tatlısı

Videolu Tarif

Milföy hamurlu karamelize elmalı rüzgar gülü tatlısı.

Kaç Kişilik?

10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Rüzgar Gülü Tatlısı

Tarif: Sibel Yalçın

Misafirlerinize hem lezzetli hemde görüntüsü muhteşem lezzetler sunmayı seviyor musunuz?

İşte bu nefis Rüzgar gülü tatlısı tam size göre bir tarif.

Milföy hamuru, peynirli dolgu ve karamelize elma ile nefis tatlı tarifi.

Bu lezzeti ılıkken hatta bir top dondurma ile yemenizi tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

Rüzgar Gülü Tatlısı

Mar 12, 2020 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

Peynir dolgusu için;

  • 200 gr labne peynir
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Karamelize elma için;

  • 2 adet golden elma
  • 1 çay bardağı kahverengi şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Ara katları için;

  • 60-70 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

     

  • 1 paket milföy hamuru
  • üzerine sürmek için bir adet yumurta

Adım Adım Tarif

Adım 1: Elmaları hazırlayarak başlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup çekirdek kısımlarını çıkarın ve minik küpler halinde doğrayıp hepsini tavaya alın içine şeker ve tarçını koyup su bırakmasın diye yüksek ateşte pişirip soğuması için kenara alın.

Adım 2: Tereyağ, şeker ve tarçın bir kaseye alıp çatal ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

Adım 3: Labne peynirini süzdürün. Kaseye alın içine yumurta sarısı, un, şeker, vanilya koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Adım 4: Milföy hamurlarını kullanmadan bir saat önce dolaptan çıkarın tezgaha hafif un serpin hamurun birini üzerine koyup hazırladığınız tereyağlı karışımdan bıçak ile ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine bir tane daha milföy kapatıp hafif bastırın.

Adım 5: Hamurun dört sivri köşesinden bıçakla ortada mesafe bırakacak şekilde kesin. (videoda ayrıntılı olarak göreceksiniz) Bıçağı kesme işlemleri sırasında una batırırsanız kesmeniz daha kolay olacaktır.

Adım 7: Kestiğiniz köşelerden rüzgar gülü şekline verecek şekilde içi doğru katlayın. Tepsiye dizin ve çatalla çırptığınız yumurtayı sürün. Tüm milföy hamurunu bu şekilde hazırlayın ve sivri kısımlarına esmer şeker serpiştirin.

Adım 8: Tam ortasına labne peyniri doldurun. Onun üzerine de elmalı harçtan koyup tepsiyi bir süre buzdolabında bekletin. Milföy bu işlemler esnasında iyice çözülüp yayılacağı için bir süre buzdolabında bekletip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler