Rüzgar Gülü Tatlısı
Videolu Tarif
Milföy hamurlu karamelize elmalı rüzgar gülü tatlısı.
Kaç Kişilik?
10
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Rüzgar Gülü Tatlısı
Tarif: Sibel Yalçın
Misafirlerinize hem lezzetli hemde görüntüsü muhteşem lezzetler sunmayı seviyor musunuz?
İşte bu nefis Rüzgar gülü tatlısı tam size göre bir tarif.
Milföy hamuru, peynirli dolgu ve karamelize elma ile nefis tatlı tarifi.
Bu lezzeti ılıkken hatta bir top dondurma ile yemenizi tavsiye ederim.
Sevgiyle kalın…
Rüzgar Gülü Tatlısı

Peynir dolgusu için;
- 200 gr labne peynir
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
Karamelize elma için;
- 2 adet golden elma
- 1 çay bardağı kahverengi şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Ara katları için;
- 60-70 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket milföy hamuru
- üzerine sürmek için bir adet yumurta
Adım Adım Tarif
Adım 1: Elmaları hazırlayarak başlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup çekirdek kısımlarını çıkarın ve minik küpler halinde doğrayıp hepsini tavaya alın içine şeker ve tarçını koyup su bırakmasın diye yüksek ateşte pişirip soğuması için kenara alın.
Adım 2: Tereyağ, şeker ve tarçın bir kaseye alıp çatal ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Adım 3: Labne peynirini süzdürün. Kaseye alın içine yumurta sarısı, un, şeker, vanilya koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Adım 4: Milföy hamurlarını kullanmadan bir saat önce dolaptan çıkarın tezgaha hafif un serpin hamurun birini üzerine koyup hazırladığınız tereyağlı karışımdan bıçak ile ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine bir tane daha milföy kapatıp hafif bastırın.
Adım 5: Hamurun dört sivri köşesinden bıçakla ortada mesafe bırakacak şekilde kesin. (videoda ayrıntılı olarak göreceksiniz) Bıçağı kesme işlemleri sırasında una batırırsanız kesmeniz daha kolay olacaktır.
Adım 7: Kestiğiniz köşelerden rüzgar gülü şekline verecek şekilde içi doğru katlayın. Tepsiye dizin ve çatalla çırptığınız yumurtayı sürün. Tüm milföy hamurunu bu şekilde hazırlayın ve sivri kısımlarına esmer şeker serpiştirin.
Adım 8: Tam ortasına labne peyniri doldurun. Onun üzerine de elmalı harçtan koyup tepsiyi bir süre buzdolabında bekletin. Milföy bu işlemler esnasında iyice çözülüp yayılacağı için bir süre buzdolabında bekletip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Orjinal Beze Tarifi
Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...
Portakal Kabuğu Şekerlemesi
Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...
Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart
Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart (Videolu Tarif) Tart sevenler, bu lezzete inanamayacaksınız... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart Tarif: Sibel Yalçın Sizlerle daha önce kavrulmuş unla yapılan elmalı kurabiye...
0 Yorum