Reçelli Milföy Tatlısı

Çok kısa sürede hazırlayacağınız çayınızın kahvenizin yanın lezzetli bir tatlı…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Reçelli Milföy Çubukları

Tarif: Sibel Yalçın

Kolay mı kolay bir tarif.

Hemen yapıp çayınızla birlikte yiyebileceğiniz bir lezzet.

Bana göre sıcak iken lezzetli ama tabi herkese göre değişebilir.

Yapıp yiyenlere şimdiden afiyet olsun.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 kg milföy hamuru
  • yarım su bardağı ahududu reçeli
  • ¾ su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurta sarısı

Adım Adım Tarif

Adım 1: Milföy paketini oda sıcaklığına gelene kadar beklettin.

Adım 2: Paketi açtığınızda iki kara yan yana ve birbirine yapışık olarak çıkıyor ara kısmı kesmeden dikdörtgen olarak kullanacağız eğer ara kısım ayrıksa parmak uçlarınızla birbirine birleştirin.

Adım 3: Biraz tezgaha un serpip ilk dikdörtgeni üzerine alalım ayrı bir yerde karıştırdığımız reçel ve hindistan cevizinden iki tatlı kaşığı üzerine koyup bıçak yardımıyla ince bir tabaka halinde kenarlara taşırmadan sürelim.

Adım 4: İkinci dikdörtgeni üzerine yerleştirip elimizle biraz bastıralım. Pizza rulosu veya bir bıçakla uzunlamasına ikiye bölelim.

Adım 5: İki parçanın tam ortasında uç kısımlarda birer santim bırakarak tekrar keselim. Elimizle uç taraftan tutum ortadaki kesiğin içerisinden üç kez çevirelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.

Adım 6: Bütün milföylere bu işlemi yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp buzdolabında tepsiyi 1 saat bekletelim.

Adım 7: Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Eğer milföy çubuklarından ertesi güne kalırsa mutlaka fırında biraz tazeledikten sonra ikram edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pekmezli Un Helvası (Videolu)

Pekmezli Un Helvası Videolu Tarif Pekmezli Un Helvası zaman zaman evde tahin bitip yalnızca pekmez kalınca hemen yaptığım lezzetlerden bir tanesi. Kandillerde yapıp konu komşuya dağıtmanız içinde güzel bir alternatif. Bizim severek yediğimiz pekmezin ayrı bir lezzet...

Portakal Soslu İrmik Tatlısı (Videolu)

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Videolu Tarif Portakal Soslu İrmik tatlısı hem üzerindeki meyve sosu, altındaki sütlü tatlısı ve en alttaki bisküvili katmanı ile nefis bir lezzet... Kaç Kişilik? 14-16 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 103 Öğün Çay Saati Portakal Soslu...

Kabak Tatlısı (Videolu)

Kabak Tatlısı Videolu Tarif Kabak tatlısı tarifi bildik ve klasiktir bir gün önceden veya bir kaç saat önceden şekeri üzerine döküp bekletir ve daha sonra ateşe koyar, kabaklar pişince de ocaktan alıp soğutursunuz. Kaç Kişilik? 10-12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori...

0/5 (0 Reviews)