Portakallı Sütlü İrmik

Tatlısı Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

426

Öğün

Çay Saati

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Geçtiğimiz kış yapıp fotoğrafladığım ama ben paylaşamadan yaz gelince arşivde bu kışı bekleyen tarif.

Çok şükür bu kışa kavuşmak kısmet oldu, eh tabi tarifi de sizlerle paylaşmak nasıp oldu.

Sevgiyle kalın…

Portakallı İrmik Tatlısı

tarafından | Kas 4, 2013 | Sütlü Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 litre süt
  • 4 adet orta boy portakal
  • 25 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 çorba kaşığı irmik

Sosu İçin;

  • 200 gr krema
  • 100 gr bitter çikolata

Adım Adım Tarif

Adım 1: Portakalları iyice yıkadıktan sonra tepe kısmını kesip 4-5 yerinden bıçakla del.

Adım 2: Portakalları kaynayan suya koyup 10 dakika haşladıktan sonra süz. Tencereye tekrardan kaynar su ve portakalları koyup bu sefer 20 dakika daha pişir.

Adım 3: Daha sonra suyu süzüp portakalları irili ufaklı doğrayıp blendırdan geçir.

Adım 4: Süt, şeker, irmik hepsini bir tencereye koyup devamlı karıştırarak pişir. Kaynamaya başlar başlamaz blendırdan geçirdiğiniz portakalı ekle.

Adım 5: Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra su ile çalkaladığımız tek bir kalıba veya porsiyonluk kalıplara paylaştır.

Adım 6: Sosu için kremayı tencereye alın kaynama noktasına gelince ocaktan alıp küçük küçük doğranmış çikolatayı ekleyip devamlı karıştırarak erit. Tatlılar soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp sosu üzerine paylaştır. Daha sonra servise kadar buzdolabında beklet. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 426 Kcal
Karbonhidrat : 74.7 g
Protein : 8.5 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi

Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi

Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ev yapımı muzlu puding tarifi, sütlü tatlı sevenler için bugün sizlerle paylamak istediğim...

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi (Videolu Tarif)Bursa yöremizin meşhur süt helvası tarifi...Kaç Kişilik? 5-6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Süt Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bursa yöremize ait olan meşhur Süt helvası tarifini sizlerle paylaşmak istedim....

Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi

Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi

Pişmeyen Sütlü Tatlı (Videolu Tarif) Çok kısa sürede meyveli sütlü tatlı yapacaksınız...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 30 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Sütlü tatlı sevip, uzunca ocak başında pişirmek istemeyenler...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This