Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi

Portakal ve çikolata buluşmasını çok seviyorum…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi

Severek takip ettiğim blog arkadaşım Aslı’nın bloğundan (dokuzuncubulut) denediğim bu ikinci tarifim ilk tarifi Çikolatalı Kestane Pastası idi o tarifini de çok beğenmiştim.

Bu sefer Portakallı Çikolatalı kek tarifini çok beğendim ve bu tarifi fotoğraflayıp sizlerle paylaşmak istedim.

Kendisine bu güzel tarif için teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın…

Portakallı Çikolatalı Kek

Şub 18, 2013 | Kekler ve Çörekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 adet büyük boy veya 2 adet orta boy portakal
  • 3 adet yumurta
  • 250 gr toz şeker
  • 250 ml sıvı yağ
  • 1 paket (80 gr) bitter çikolata
  • 250 gr un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 1 su bardağı damla çikolata

Adım Adım Tarif

Adım 1: Portakalları bir kaç yerinde bıçak ile deliyoruz.Daha sonra su dolu tencere içerisinde 20-25 dakika pişiriyoruz.
Pişen portakalları kabuklarıyla birlikte 4-5 parçaya bölüp mutfak robotunda püre haline getiriyoruz.

Adım 2: Portakalda çekirdek varsa çekirdekleri çıkarıyoruz. Kuru malzemelerin hepsini iki kez eleyelim ve vanilya çubuğunu ikiye bölüp orta kısımdaki tohum kısmını kuru malzemelerle karıştıralım.

Adım 3: Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip üzerine püre portakalı ve benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim ve biraz daha karıştıralım.

Adım 4: Yavaş yavaş unlu karışımı da ekleyelim. Yağlanmış ortası delikli bir kalıba döküp üzerine damla çikolatayı serpip spatula ile biraz hamura karıştıralım. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında pişirelim.

Adım 5: Fırından çıkan kek oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım ve iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
Buzdolabında muhafaza edelim ki içerisindeki çikolata yerken ağızda kıtır kıtır lezzet versin. Aynı zamanda isterseniz 25 cm lik kare bir kek kalıbına döküp pişip soğuduktan sonra dilimleyip benmari usulü erittiğiniz çikolataya kek dilimlerini yarıya kadar batırıp o şekilde de servis edebilirsiniz ki arkadaşım o şekilde yapmış.

Adım 6: Ben görüntüsü şık olsun diye tek kişilik muffin kalıplarında pişirdim yalnız çıkarması çok zor oldu yumuşuk dokulu bir kek olduğu için çıkarken çoğu parçalandı o yüzden bu şekilde pişirmenizi tavsiye etmem.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi

Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi

Şeftalili Alt Üst Kek Videolu Tarif Yazın favoriniz olacak bir kek tarifi. Şeftalili alt üst kek tarifi. Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Şeftalili alt üst kek, üzerindeki meyvenin...

Donut Kek Tarifi

Donut Kek Tarifi

Donut Kek Videolu TarifÇok farklı bir lezzet olan dokusu harika Donut Kek Tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Donut Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Donut Kek Tarifi. Tarifi yaparken ara katına kullandığınız fındık kreması...

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Videolu TarifSünger gibi kabarık ve yumuşacık rulo kek tarifi.Kaç Kişilik? 126Hazırlama Süresi 0 dakikaKalori  Öğün Çay Saati İsviçre Rulo Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kasırga Kek tarifinden sonra benim favorim olan Rulo kek tarifi....

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This