Portakal Soslu

İrmik Tatlısı

Videolu Tarif

Portakal Soslu İrmik tatlısı hem üzerindeki meyve sosu, altındaki sütlü tatlısı ve en alttaki bisküvili katmanı ile nefis bir lezzet…

Kaç Kişilik?

14-16

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

103

Öğün

Çay Saati

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Portakallı Bisküvili İrmik tatlısına bir nevi yalancı cheescake de diyebiliriz. Hatta hiç riski olmadığı ve lezzetinden dolayı eminim favori tatlınız olacak. Çok kısa sürede hazırlanan ister çay, ister kahve, isterseniz de yemekten sonar ikram edebileceğiniz süper bir lezzet…

Bu malzeme 22-24 cm lik kelepçeli kalıp içindir…

Kullanılan su bardağı 250 ml dir…

İçindekiler

  • 1 lt süt
  • 10 çorba kaşığı irmik
  • 12-13 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı blendırdan geçirilmiş fındık (isteğe bağlı)
  • Alt tabanı için…
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin
  • Üzeri İçin…
  • 2,5 su bardağı portakal suyu
  • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet büyük portakal

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 103 Kcal

Karbonhidrat : 19.5g

Protein : 3.4g

Adım Adım Tarif

Adım 1

Bisküvileri elinizle toz haline getirin ve erimiş yağı, fındığı ekleyip hepsini karıştırın .

Adım 2 Önceden servis edeceğiniz kalıbın içerisine kelepçeli kalıbın yalnızca kelepçesini oturdun. Kenarına yağlı kağıt serin. Taban kısmına bastırarak bisküviyi yerleştirin ve buzdolabına kaldırın.

Adım 3 Süt, irmik ve şekeri ocağa alın devamlı karıştırarak pişirin. Pişme işlemi gerçekleştikten sonra içine bir paket vanilya ve portakal kabuğu rendesini koyun ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak biraz ılınmasını sağlayın.

Adım 4

Dolaptan çıkardığınız bisküvinin kenarlarına ince ince dilimlediğiniz portakal dilimlerini yerleştirin ve bisküvi üzerine tatlıyı yayın.

Adım 5

O soğurken sizde üzerinin portakallı peltesini hazırlayın.Portakal suyu, şeker ve nişastayı tencereye koyup devamlı karıştırarak pişirin.Koyulaşınca ocaktan alın ve irmikli tatlı üzerine yayın.

Adım 5

Ilınınca buzdolabına kaldırın. Servisten önce çıkarın kelepçe ve kenarındaki yağlı kağıdı kaldırdıktan sonra servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Videolu TarifBayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden...Kaç Kişilik? 20Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay SaatiFındıklı Şekerpare Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare. Daha önce...

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Videolu Tarif Her mevsim ayrı meyve ile yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet... Kaç Kişilik? 12-16 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Jöleli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bu tarife jöleli pasta da diyebiliriz tatlıda. Daha...

Kolay Milföy Tatlısı

Kolay Milföy TatlısıVideolu Tarif Çok pratik ve meyveli tatlı tarifi... Kaç Kişilik?4 Hazırlama Süresi35 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kolay Milföy Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel YalçınKolay Milföy Tatlısı adından da anlaşılacağı gibi çok kısa sürede hazırlanan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This