Portakal Soslu

İrmik Tatlısı

Videolu Tarif

Portakal Soslu İrmik tatlısı hem üzerindeki meyve sosu, altındaki sütlü tatlısı ve en alttaki bisküvili katmanı ile nefis bir lezzet…

Kaç Kişilik?

14-16

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

103

Öğün

Çay Saati

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Portakallı Bisküvili İrmik tatlısına bir nevi yalancı cheescake de diyebiliriz. Hatta hiç riski olmadığı ve lezzetinden dolayı eminim favori tatlınız olacak. Çok kısa sürede hazırlanan ister çay, ister kahve, isterseniz de yemekten sonar ikram edebileceğiniz süper bir lezzet…

Bu malzeme 22-24 cm lik kelepçeli kalıp içindir…

Kullanılan su bardağı 250 ml dir…

İçindekiler

  • 1 lt süt
  • 10 çorba kaşığı irmik
  • 12-13 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı blendırdan geçirilmiş fındık (isteğe bağlı)
  • Alt tabanı için…
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin
  • Üzeri İçin…
  • 2,5 su bardağı portakal suyu
  • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet büyük portakal

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 103 Kcal

Karbonhidrat : 19.5g

Protein : 3.4g

Adım Adım Tarif

Adım 1

Bisküvileri elinizle toz haline getirin ve erimiş yağı, fındığı ekleyip hepsini karıştırın .

Adım 2 Önceden servis edeceğiniz kalıbın içerisine kelepçeli kalıbın yalnızca kelepçesini oturdun. Kenarına yağlı kağıt serin. Taban kısmına bastırarak bisküviyi yerleştirin ve buzdolabına kaldırın.

Adım 3 Süt, irmik ve şekeri ocağa alın devamlı karıştırarak pişirin. Pişme işlemi gerçekleştikten sonra içine bir paket vanilya ve portakal kabuğu rendesini koyun ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak biraz ılınmasını sağlayın.

Adım 4

Dolaptan çıkardığınız bisküvinin kenarlarına ince ince dilimlediğiniz portakal dilimlerini yerleştirin ve bisküvi üzerine tatlıyı yayın.

Adım 5

O soğurken sizde üzerinin portakallı peltesini hazırlayın.Portakal suyu, şeker ve nişastayı tencereye koyup devamlı karıştırarak pişirin.Koyulaşınca ocaktan alın ve irmikli tatlı üzerine yayın.

Adım 5

Ilınınca buzdolabına kaldırın. Servisten önce çıkarın kelepçe ve kenarındaki yağlı kağıdı kaldırdıktan sonra servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Nescafeli Parfe Tarifi

Nescafeli Parfe Tarifi

Nescafeli Parfe Tarifi Videolu TarifMercimek ve havuçla buluşan nefis makarna tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Nescafeli Parfe Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Parfe genellikle dondurma gibi yazın yapılacağı düşünülse de ben yaz...

Meyveli Tost Ekmeği Tatlısı

Meyveli Tost Ekmeği Tatlısı

Tost Ekmeği Tatlısı Videolu Tarif Tost ekmeği ile hazırlayacağınız çok lezzetli bir tatlı tarifi. Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 20 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Meyveli Tost Ekmeği Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yapılışı kolay ve çok lezzetli bir...

Pastane Usulü Supangle Tarifi

Pastane Usulü Supangle Tarifi

Supangle Videolu Tarif Pastane de yediğiniz supangle den daha lezzetli supangle tarifi... Kaç Kişilik? 6-8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Gerçek Supangle Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çikolata sevenler için Pastane usulu Supangle tarifi...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This