Piliç Madalyon

Farklı Tavuk yemeği arayanlar için lezzetli bir tarif…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Piliç Madalyon Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Farklı tavuk yemekleri sevenler için güzel bir tarif Piliç Madalyon.

Sunumu şık, içerisindeki turşu, salam, peynir, mantarın kattığı lezzetle üzerindeki sosu ile de buluşunca misafir sofraları için harika bir yemek tarifi…

Sevgiyle kalın…

Piliç Madalyon

tarafından | Eki 8, 2013 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 2 adet büyük tavuk göğüs eti
  • 10 adet kornişon turşu
  • 5-6 dilim kaşar peynir
  • 5-6 dilim dana jambon veya salam
  • 8-10 adet limonlu suda haşlanmış mantar
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı dolusu köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Göğüs etlerini birleşim yerinden ikiye bölelim sonra yanlamasına ikiye bölüp bir göğüs etinden 4 parça elde edelim. (göğüs etleri ne kadar büyük olursa içini o kadar çok doldurabilirsiniz ve daha lezzetli olur)

Adım 2: Parçaların üzerine et dövme aleti ile biraz döverek inceltin. İsterseniz bu iki işlemi kasap ta yaptıra bilirsiniz.

Adım 3: Mantar, jambon, kaşar peynir ve kornişon turşuyu Julyen doğrayın. Tavuklara biraz tuz ve karabiber serpin.

Adım 4: Julyen doğradığınız malzemeleri içlerine paylaştırın. Hepsini rulo şeklinde sarın ve kürdanla tutturun.

Adım 5: Tepsiye dizin. Üzerine salça, yağ ve yoğurt karışımını sürün. 20 dakika 180 derecede pişirin ve fırından çıkarın.

Adım 6: Tavuklar çok az bir su salmış olacak onu alın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tereyağ da biraz öldürün. Üzerin 1 tatlı kaşığı salçayı koyun çok az kavurduktan sonra suyu, defne yaprağını, baharatları ve tavuktan çıkan suyu koyup biraz kaynatın.

Adım 7: Bu suyu tavukların üzerine döküp tekrar fırında 180 derecede 15-20 dakika ara sıra çevirerek pişirin.Pilav veya arzu ettiğiniz bir garnitür ile sıcak servis edin. Tabi servisten önce kürdanları çıkarmayı unutmayın:)
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This