Pide Tarifi

İftar veya sahurda doyurucu bir lezzet Pide. Zevkinize göre ister kıymalı, ister patatesli, isterseniz de çeşitli peynirlerle hazırlayabileceğiniz çay veya ayranın eşlik edeceği harika bir lezzet

Kaç Kişilik?

10-12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Pide (Kıymalı, Patatesli, Peynirli)

Tarif: Sibel Yalçın

Ben geldim…

Yüz kere işlesem de kabahat huzuruna ben geldim.

Ben yaptıklarımı, hatalarımı yanlışlarımı adım gibi bilirim ama yinede ben geldim.

Sen geçmişin ve geleceğin sahibi, sen alemlerin Rabbi ben geldim.

Bu gece günahlarımı affet, dualarımı kabul…

Ben bin kez ettim

Sen bir kez lütfet…

Bin aydan daha hayırlı bu gecede Rabbim açılan ellerinizi geri çevirmesin herkese hayırlı kandiller dilerim…

İftar veya sahurda doyurucu bir lezzet Pide. Zevkinize göre ister kıymalı, ister patatesli, isterseniz de çeşitli peynirlerle hazırlayabileceğiniz çay veya ayranın eşlik edeceği harika bir lezzet:) 3-4 kişilik bir aile iseniz  tarifi yarıya indirmenizi öneririm.

İçindekiler

  • 1 kg un + açarken kullanmak üzere biraz un
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 silme çorba kaşığı tuz
  • İç malzeme için yapılışı bölümüne bakın

Adım Adım Tarif

Adım 1: Öncelikle iç malzemelerini hazırlamanız gerekiyor. Malzeme listesine iç malzemeleri yazmadım isteyen istediği malzemeyi kullanabilir ben yalnızca nasıl hazırlaya cağınızı yazıyorum. Ben her seferinde karışık yapmayı tercih ediyorum.

Adım 2: Patatesli yapmak için; Bir kaç adet patatesi haşlayın sıcakken kabuklarını soyun çatalla ezin
Bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayın kavurun ve kavrulan soğana patatesleri ekleyin biraz daha kavurun en son baharat ve tuz ekleyip soğutun.

Adım 3: Peynirli yapmak için; Peyniri rendeleyin yağlı peynir olması önemli içine çok ince kıydığınız maydanozu ekleyin
Kaşar peynirde yalnızca peyniri rendeleyin.

Adım 4: Kıymalı yapmak için; Kıyma, minik minik doğranmış kuru soğan, yine minik minik doğranmış çarliston veya sivri biber hepsi elinizle iyice yoğurun. Daha sonra kabukları soyulmuş ve minik minik doğranmış domates ekle, baharat ve tuz eklendikten sonra karıştır. Böylelikle tüm iç harçlar hazırlamış oluyoruz.

Adım 5: Gelelim hamurunu hazırlamaya mayayı bardak içine koyduğunuz sütün içene koyun toz şekerine ekleyin karıştırın 5 dakika bekleyin.

Adım 6: Unu büyük bir kaseye koyup ortasını açın tam ortasına yağı ve mayalı sütü ekle üzerini un ile kapat
Bir süre bu şekilde beklesin (yaklaşık 5 dakika) daha sonra yavaş yavaş ılık su ekleyerek ve kenardaki unu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde et. Üzerine ört dinlendir.

Adım 7: 2 saat sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler al. Oklava ve un yardımıyla kayık şeklinde ince aç (yufka kadar ince olmayacak çok az daha kalın)

Adım 8: Tam ortaya istediğin iç malzemeyi yay yanlardan kapat uçlarını bastır. Yağlı kağıt serdiğin veya yağladığın fırın tepsisine biraz uç kısımlarından çekip uzatarak diz. 180 derecede önceden ısıttığın fırında pişir.

Adım 9: Pişen pidelerin kenarlarına tereyağ sürüp, büyük bir tencereye koyup kapağını kapat.Bütün hamuru bitene kadar bu şekilde hazırla ve pişir.

Adım 10: Ben genellikle turbo fırında iki tepsi olarak pişiriyorum bir tepsi beş adet pide alıyor ve bu şekilde daha çabuk pişirmiş oluyorum. Birde pideleri koyduğum tencereyi bir sofra bezi ile sarıyorum önceden pişenler soğumasın diye:)
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek (Videolu Tarif)Fırın kullanmadan ekmek tarifi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiTavada Ekmek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ekmek yapımı ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanların bile kolayca yapabileceği bir tarif tavada...

Pancake

Pancake

Pankek (Pancake) (Videolu Tarif) Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzeti... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori ——— Öğün Kahvaltı Saati Pankek (Pancake) Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Özelikle ailece yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir...

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek (Videolu Tarif)Yumuşacık pamuk gibi bir lezzet...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Haşhaşlı Çörek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çayınızın yanına yumuşacık pamuk gibi haşhaşlı çörek tarifi. Yumuşak hazırlanan hamur ile çok...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This