Pekmezli Atom Kurabiye
Videolu Tarif
İsminin tam karşılığını veren pekmezli atom kurabiye tarifi…
Kaç Kişilik?
18
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Pekmezli Atom Kurabiye Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Pekmezli atom kurabiye tarifi tam adının karşılığı bir lezzette kurabiye tarifi.
İç malzemesi çok çok lezzetli ve üzerine dökülen pekmezle de bu lezzet ikiye katlanarak artıyor.
Tüm ayrıntılarını You Tube kanalımda bulabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Pekmezli Atom Kurabiye Tarifi

Hamuru için;
- 250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı için akı dışına kullanılacak
- 1 çay bardağı yoğurt 1
- paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
İçi malzemesi;
- 2 adet orta boy elma
- 4 adet kuru incir
- 4 adet kuru kayısı
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı fındık (veya ceviz)
Üzeri için;
- 1 kase fındık (veya ceviz)
- 1 kase pekmez
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Kayısı, üzüm ve inciri sıcak su içinde yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Süre sonunda iyice süzdürüp küçük küçük eşit olacak şekilde küp küp doğrayın. Üzümü de aynı şekilde büyük olanlarını diğerleriyle eşit olacak şekilde doğrayın.
Adım 2: Elmaları rendenin iri tarafı ile rendeleyip pişireceğiniz tava içine alın. Doğradığınız kuru meyveleri, şekeri ekleyip yüksek ateşte hiç su kalmayacak şekilde pişirin. Ocaktan alın fındığı ekleyip karıştırdıktan sonra soğuması için bekletin.
Adım 3: Hamuru için tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısını kaşık yardımıyla karıştırın. Daha sonra kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde unu ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin. Üzerine streç film kapatıp buzdolabında hamuru biraz dinlendirin.
Adım 4: Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze koparın. İçine bir tepeleme iyice soğumuş olan içi malzemeden doldurup yuvarlak poğaça şekli verin. Kapattığınız al kısımda kalacak şekilde önce yumurta akına sonra fındığı batırın. Fındık pişme esnasında düşmesin diye üzerine biraz bastırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Adım 5: 18 adet kurabiye çıkıyor bu ölçü ile. Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Hazır olan bezeleri fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Adım 6: Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve her bir kurabiye üzerine pekmez dökün. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi
Nişastalı Elmalı Kurabiye (Videolu Tarif)Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti elmalı kurabiye tarifi...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir elmalı...
Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi
Gonca Gül Kurabiyesi (Videolu Tarif)Görüntüsü ve lezzeti herkesi hayran bırakacak...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Önce görüntüsü, sonra lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir...
Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi
Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi (Videolu Tarif)Elmalı kurabiye sevenler için lezzet dolu bir alternatif...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Geçen kış yaptığım, bir türlü sıra...
0 Yorum