Pekmezli Atom Kurabiye

Videolu Tarif

İsminin tam karşılığını veren pekmezli atom kurabiye tarifi…

Kaç Kişilik?

18

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Pekmezli Atom Kurabiye Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Pekmezli atom kurabiye tarifi tam adının karşılığı bir lezzette kurabiye tarifi.

İç malzemesi çok çok lezzetli ve üzerine dökülen pekmezle de bu lezzet ikiye katlanarak artıyor.

Tüm ayrıntılarını You Tube kanalımda bulabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Pekmezli Atom Kurabiye Tarifi

Ara 8, 2020 | Kurabiye ve Bisküviler | 0 yorum

İçindekiler

Hamuru için;

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı için akı dışına kullanılacak
  • 1 çay bardağı yoğurt 1
  • paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un

İçi malzemesi;

  • 2 adet orta boy elma
  • 4 adet kuru incir
  • 4 adet kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı fındık (veya ceviz) 

Üzeri için;

  • 1 kase fındık (veya ceviz)
  • 1 kase pekmez

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kayısı, üzüm ve inciri sıcak su içinde yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Süre sonunda iyice süzdürüp küçük küçük eşit olacak şekilde küp küp doğrayın. Üzümü de aynı şekilde büyük olanlarını diğerleriyle eşit olacak şekilde doğrayın.

Adım 2: Elmaları rendenin iri tarafı ile rendeleyip pişireceğiniz tava içine alın. Doğradığınız kuru meyveleri, şekeri ekleyip yüksek ateşte hiç su kalmayacak şekilde pişirin. Ocaktan alın fındığı ekleyip karıştırdıktan sonra soğuması için bekletin.

Adım 3: Hamuru için tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısını kaşık yardımıyla karıştırın. Daha sonra kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde unu ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin. Üzerine streç film kapatıp buzdolabında hamuru biraz dinlendirin.

Adım 4: Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze koparın. İçine bir tepeleme iyice soğumuş olan içi malzemeden doldurup yuvarlak poğaça şekli verin. Kapattığınız al kısımda kalacak şekilde önce yumurta akına sonra fındığı batırın. Fındık pişme esnasında düşmesin diye üzerine biraz bastırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

Adım 5: 18 adet kurabiye çıkıyor bu ölçü ile. Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Hazır olan bezeleri fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Adım 6: Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve her bir kurabiye üzerine pekmez dökün. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Nişastalı Elmalı Kurabiye (Videolu Tarif)Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti elmalı kurabiye tarifi...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir elmalı...

Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi

Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi

Gonca Gül Kurabiyesi (Videolu Tarif)Görüntüsü ve lezzeti herkesi hayran bırakacak...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Önce görüntüsü, sonra lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir...

Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi

Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi

Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi (Videolu Tarif)Elmalı kurabiye sevenler için lezzet dolu bir alternatif...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Geçen kış yaptığım, bir türlü sıra...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This