Patlıcanlı Ekmek Aşı Tarifi

Klasik Ekmek Aşı tarifine biraz farklılık katmak isteyenler için patlıcanlı ve biberli olarak tarif vermek istiyorum.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Patlıcanlı Ekmek Aşı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Klasik Ekmek Aşı tarifine biraz farklılık katmak isteyenler için patlıcanlı ve biberli olarak tarif vermek istiyorum.

Ben tarifte de göreceğiniz gibi sebzeleri kızartmadan fırında pişirerek yaptım tabi kızartılarak yapmak isteyen olursa neden olmasın.

Bazı yörelerde Papara denilen bu yemek tarifi bayat ekmekleri değerlendirmek için mükemmel bir çözüm.

Tek yemek ile bir öğün diyebiliriz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 5 dilim bayat ekmek
  • 3-4 adet patlıcan
  • 3 adet dolmalık biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 250-300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt
  • Zeytinyağ
  • Pul biber

Adım Adım Tarif

Adım 1: Ekmekleri küçük küçük doğrayın 5 dakika fırında kızartın.

Adım 2: Patlıcanı, çekirdekleri temizlenmiş biberleri eşit büyüklükte doğrayın yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın ve fırında pişirin.

Adım 3: Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın çok az yağ ile kavurun.

Adım 4: Ayrı bir tavada kıymayı kendi yağı ile kavurun sonra soğana ekleyin biraz daha kavurun.

Adım 5: Tuz ve karabiber ekledikten sonra kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ekleyin domatesler suyunu salıp biraz pişince ocaktan alın.

Adım 6: Sunum tabağına bir kat ekmek onun üzerine pişen patlıcan ve biberler onun üzerine Kıymalı harç en üstüne de servisten hemen önce sarımsaklı yoğurt ve yağda yaktığınız pul biberi dökerek servis edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) (Videolu Tarif)Kayseri mutfağının nefis lezzetlerinden bir tanesi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKayseri Yağlaması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kayseri mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi...

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Videolu Tarif Bulgur sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet Fellah köftesi... Kaç Kişilik? 4-6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Akşam Yemeği Fellah Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Adana, Antakya ve Hatay yörelerimizin meşhur köftesi olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This