Patlıcan Kebap​Tarifi

 

Patlıcan ve köfte sevenler için iki lezzet bir arada…

 

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

 

Patlıcan Kebap Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kurban Bayramın da yaptığım ama ancak yayınlama sırası gelen Patlıcan Kebap yemek tarifi.

Şu sıralar pek patlıcanlar lezzetli olmasa da arşivimizde bulunsun diye yayınlamak istedim:)

Hem köfte, hem patlıcanı buluşturan harika bir yemek tarifi helede yanındaki biber ve domates ile tadına doyulmaz bir lezzet.

Sevgiyle kalın…

Patlıcan Kebap

Ara 8, 2012 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 kg köftelik kıyma (bir kere çekilmiş)
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz
  • 5 adet uzun patlıcan
  • sızma zeytinyağ
  • İstediğiniz miktarda domates ve sivri biber

Adım Adım Tarif

Adım 1: Köftemiz için büyük bir kase içerisine kıymayı, rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, ezilmiş sarımsağı, 3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ve baharatlarını damak tadımıza göre ekleyip çok iyi yoğuruyoruz. Köftenin iyi yoğurulmuş olması tarifin püf noktası.

Adım 2: Daha sonra üzerine kapatıp buzdolabında 4-5 saat köftemizi dinlendiriyoruz.

Adım 3: Köftemizi dolapta beklerken patlıcanların iki başını kesip kalan kısmı 3-4 parmak genişliğinde kesip tuzlu suda biraz bekletiyoruz.

Adım 4: Daha sonra patlıcanları kurulayıp fırın tepsisine bir patlıcan ve patlıcan genişliğinde yaptığımız köfte olmak üzere sıralıyoruz.

Adım 5: Bu işlem bitince tepsinin kenarına biber ve domatesleri de ekleyip üzerini aliminyum folyo ile kapatıyoruz önceden ısıttığımız 230 derecelik fırında 20 dakika folyo ile 20 dakikada folyosuz olarak pişiriyoruz. (folyo sağlığa zararlı olduğu için yeni çıkan bir tarafı alüminyum folyo bir tarafı yağlı kağıt olan fırın için yapılmış kağıt kullanın)

Adım 6: Tepsiyi fırından çıkarınca terleme yapması için üzerine çok az su serpip tekrar üzerine bir tepsi veya alüminyum folyo ile 5 dakika beklettikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun…​

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This