Patlıcan Karnıyarık Videolu Tarif

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Patlıcan Karnıyarık Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Patlıcan Karnıyarık zaten patlıcanı çok seven benim için yaz aylarında soframızın vazgeçilmez tariflerinden biri.

Tabi birçok kişi bu tarifi biliyordur ama yinede videosunu çekerek yeni yeni yemek yapmaya başlayanlar için patlıcanlı yemek denince ilk akla gelen bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Videosunu izlerken you tube kanalıma abone olmayı unutmayın. Abonelik ücretli değildir.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 4 adet küçük boy patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 silme çorba kaşığı domates salçası
  • karabiber
  • tuz
  • su
  • kızartmak için sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Bir süre tuzlu suda beklettikten sonra iyice kurulayın.

Adım 2: Tava içerisine iki parmak kadar yağ koyun. Daha sonra patlıcanların dört tarafını çevirerek kızgın yağda kızartın.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine yerleştirip fazla yağını alın.

Adım 3: Kuru soğanı yemeklik doğrayıp az yağda kavurduktan sonra içerisine küçük küçük doğranmış sivri biberi ekleyin.

Adım 4: Biberlerde biraz kavrulunca 200 gr kıymayı ekleyerek iyice kavurun.Tuz , karabiber ve küp küp domatesi de ekleyip biraz pişirin.

Adım 5: Patlıcanları bir tepsi veya tencere içerisine alarak orta kısımlarını bıçak ucu ile kesin. Hazırlanan iç harcı patlıcanların içerisine paylaştırın.

Adım 6: Ardından salçayı biraz su ile karıştırıp yemeğimizin taban kısmına dökün. İster fırında isterseniz tencerede pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This