Patlıcan Burger

Patlıcan Burger farklı lezzet, farklı sunum arayanlar için mükemmel bir tarif.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

477

Öğün

Akşam Yemeği

Patlıcan Burger Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Patlıcan Burger farklı lezzet, farklı sunum arayanlar için mükemmel bir tarif.
Burada tabi ki tarifte kendi damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz.
Karemelize soğan sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz.
Ben kendi damak tadıma göre domatesi biraz pişirdim siz çiğ kullanabilirsiniz.
Çedar peynir yerine kaşar peynir kullanabilirsiniz gibi gibi değişiklikler;)

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 adet eşit kalınlıkta bostan patlıcanı.
  • 500 gr kıyma.
  • 3-4 çorba kaşığı bayat ekmek kırıntısı veya galeta unu
  • 2 adet domates.
  • 2 adet kuru soğan.
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker.
  • Her bir burger için bir dilim çedar peynir.
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 477 Kcal

Karbonhidrat : 19.8 g

Protein : 38.8 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tarife öncelikle köfteyi hazırlayarak başlıyoruz. Kıyma, galeta unu, tuz ve karabiber iyice yoğurulup dolaba kaldırılır.

Adım 2: Soğanlar yarım ay şeklinde dilimlendikten sonra bir tatlı kaşığı toz şeker ile birlikte teflon veya seramik tava içerisinde ara sıra karıştırarak karamelize edilir. Bu işlem biraz uzun sürebilir ama merak etmeyin bir süre sonra istediğiniz kıvama gelecek.

Adım 3: Patlıcanları ister kızartın isterseniz iki yüzüne fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip fırında pişirin burada tercih sizin.

Adım 4: Domatesi dilimleyin fırında biraz pişirin ben çiğ olarak sevmediğim için biraz pişiriyorum.

Adım 5: Bu işlemler bittikten sonara köfteyi pişirdiğiniz patlıcanlardan biraz daha büyük yuvarlaklar halinde şekil verip iki yüzünü pişirin. Köfte pişme esnasında biraz küçülecektir.

Adım 6: Daha sonra bir kat patlıcan bir kat köfde bir kat domates bir kat çedar peyniri bir kat karameliza soğan ve tekrar patlıcan olarak tamamlayın üzerine ikiye böldüğünüz çöp şiş ile yine yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

Adım 7: Servisten önce 200 derecelik fırında ısınana kadar tutun. İstediğiniz bir garnitür ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Yemek Saati Kadınbudu Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Benim çok sevdiğim, aynı zamanda herkes tarafından çok lezzetli yaptığım söylenen Kadınbudu köfte tarifini sizlerle...

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiCorn Dog Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kore sokak lezzeti Corn Dog tarifini bende ilk kez yaptım ve çok beğenince sizlerle tarifini paylaşmak istedim. Tarifini araştırdığım...

Falafel Tarifi (Nohut Köftesi)

Falafel Tarifi (Nohut Köftesi)

Falafel Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFalafel Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Falafel Orta doğu mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi. Pita ekmeği arasında tahin sos ve garnitür ile servis edilen...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This