Parole Cafe Restaurant

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde akşam Konuşan Kalem organizasyonu ile akşam yemeğine davetli olduğumuz Beyoğlu’nda Parole Cafe Restaurant dan ve o akşam yediğimiz lezzetlerden sizlere bahsetmek istiyorum. Tabi önce mekanla ilgili sizlerle çok küçük bilgiler paylaşmak istiyorum. Parole 2014 yılının Nisan ayında İstiklal Caddesi’nde kuruldu.İstanbul’un en keyifli ve vazgeçilmez buluşma noktası olan Beyoğlu’nda, 20. yy’da inşa edilmiş en karakteristik yapılardan olan Suriye Pasajı’nın girişinde misafirlerini karşılayan Parole; huzurlu ve keyifli bir atmosferde vakit geçirmek ve lezzetli tatları denemek isteyenlerin vazgeçilmez bir buluşma noktası haline gelmiş. 100 yıllık bir kültür mirasının ev sahipliği yaptığı huzurlu ve büyülü atmosferi, üç katına yaydığı cafe, restaurant ve lounge konseptleriyle şekillendiren Parole; Dünya mutfaklarından seçilmiş lezzetleri özgün tatlara uyarladığı menüsü, profesyonel hizmet anlayışı, servis kalitesi, cazip fiyat alternatifleri, sıcak atmosferi ve nostaljik konseptiyle müşteri memnuniyetini esas alarak yoluna devam etmekte. Lezzetli tatların yanında geniş alternatifleri barındıran içki menüsü ve özel kokteylleri ile Parole; cuma ve cumartesi akşamları 01.30’a kadar devam eden içki servisiyle ayrıcalıklı bir lounge deneyimini de misafirlerine sunuyor. Misafirlerinin özel zamanlarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyan bir işletme anlayışıyla yönetilen Parole’de; grup organizasyonları, kutlamalar, şirket yemekleri gibi özel vakitleriniz için planlanmış bir kat her zaman hizmetinize hazırdır.
Sosyal medyayı da aktif kullanan Parole’deki özel ikramları, yemekleri ve Chef Cavit Ünal‘ın paylaştığı püf noktalarını kaçırmamak için Facebook, Twitter ve Instagram‘da Parole İstiklal hesaplarını takip etmenizi öneriyoruz. Gece boyunca tüm yemeklerin sunumunda Chef Cavit Ünal‘da bizlere eşlik ederek lezzetler hakkında sorularımızı içtenlikle cevapladı. Ve geceye Chef Cavit Ünal’ın Adım Adım Ekmekler kitabında yazdığı ve bizim için özel olarak hazırlanan çeşit çeşit ekmeklerin sunumuyla başladık. Rokalı Peynirli Kinoa Salatası. Avakadolu Çilekli Salata. Dört çeşit peynirle hazırlanan Peynirli Bonfile. İncecik hamuru ile Beşamel Soslu Ispanaklı Pizza. Adına yakışır bir lezzet Lokum Dürüm.
Chef Cavit Ünal menüde yer alan Yoğurtlu Kebap ve İncirli Hurma Tatlısı ile ilgili bazı bilgiler: Yoğurtlu Kebap Kebap pidesinin sosu tamamen doğal ve bizzat imal ediyoruz. Özellikle sos için çok hassas davranıyoruz ve fazla kaynayıp koyulaşarak salça tadı vermemesine dikkat ediyoruz. Tereyağı dinlendirilerek, ısıtılıp konuluyor. Et ise dinlendirildikten sonra soğan suyu ile ovularak 2 gün bekletiliyor. İncirli Hurma Tatlısı İncir ve hurmalar özenle seçilip ılık suda yıkanarak önce sütte dinlendiriliyor. Daha sonra kreması yumuşayıncaya kadar kaynatılıp 7 çeşit baharat ekleniyor. Soğuduktan sonra servis edilmeden önce mutlaka 1 gün dolapta dinlendiriliyor. Altına son olarak Hindistan cevizi ve krema karışımı özel bir reçete uyguluyoruz. Ve 1 top dondurma ekliyoruz. İşini iyi yapan insanları taktir etmek gerek.Parole Cafe Restaurant işletmecisi Serdar Bey’e, Chef Cavit Ünal’ a, Sosyal Medya Yöneticisi İsmail Bey’e, Konulan Kalem’e ve bu gecede emeği geçen herkese teşekkürlerimle. Sevgiyle kalın…

Benzer Yazılar

Burgazada Çardak Balık Restaurant

Burgazada Çardak Balık Restaurant Türkiye de balık yemek yalnızca hafta sonları ve akşam yemeğin de yenilir gibi bir alışkanlık olsa da biz Burgazada Çardak Balıkçısı Bostancı şubesinde öğle yemeği için Oya Emerk ve Gülhan Kara ile buluştuk. Sıcak samimi bir ortamda...

Zeferan Restaurant

Zeferan Restaurant 7 Şubat 2017 tarihinde kapılarını açan Zeferan Restaurant, Ajwa Hotel Sultanahmet in sekizinci katında, Tarihi Yarımada’yı ve Prens Adaları’nın tamamını Yeşilköy sahiline kadar gören muhteşem deniz manzarası ile haftanın yedi günü 07.00 ile 24.00...

Seraf Restaurant

Seraf Restaurant Geçtiğimiz günlerde Seraf Restaurant Genel Müdür'ü Sinem Özler Kırancgeçen ile hem Seraf Restaurant hakkında sohbet ederek hem Anadolu mutfağından hemde Osmanlı mutfağından hazırlanmış olan lezzetleri tadarak harika bir gün geçirdik. Mekan Mahmut Bey...