Pancarlı Çikolatalı Kek

Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

75 dakika

Kalori

288

Öğün

Çay Saati

Pancarlı Çikolatalı Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Farklı lezzetleri denemeyi çok seviyorum ve her seferinde sonucu heyecanla bekliyorum.

Bu sefer Pancarlı çikolatalı kek tarifini denedim ve gerçekten sonuçtan çok memnun kaldım.

Zaten beğenmediğim tarifleri sizlerle paylaşmıyorum.

İçinde pancar olduğu anlaşılmayan ve çok farklı bir dokusu olan nefes bir kek tarifi ile sizleri baş başa bırakıyorum.

You tube kanalımda videosunu izleyebilirsiniz. Destek olmak için lütfen ücretsiz abone olmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir…

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 300 gr haşlanıp blendırdan geçirilmiş pancar
  • 200 gr eritilmiş tereyağ
  • 180 gr benmari usulu eritilmiş çikolata
  •  50 gr (3 çorba kaşığı) kakao
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un yarım çay bardağı ılık su içinde eritilmiş 1 dolu tatlı kaşığı nescafe
  • 5 adet yumurta akı
  • bir çimdik tuz üzerine serpmek için kakao

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 288 Kcal

Karbonhidrat : 27.3 g

Protein : 6 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta sarısı ve pudra şekeri beyaz kremamsı bir doku alana kadar mikserle karıştır.

Adım 2: Tereyağı eritip iyice soğumasını bekledikten sonra yumurta sarısına ekle.

Adım 3: Çikolatayı benmari usulü eritip karışıma ilave edip mikserle çok az karıştır.

Adım 4: Kakaoyu, unu, kabartma tozunu eleyerek karışıma ekle çok az mikserle karıştır. Nescafeli suyu ilave edip yine biraz karıştırıp kenara al.

Adım 5: Yumurta akını bir tutam tuz ile tıraş köpüğü kıvamını alana kadar karıştır.

Adım 6: Yumurta akını kakaolu karışıma yavaş yavaş spatula ile daireler çizerek ekle.

Adım 7: 20-22 cm lik kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt ser yağla ve karışımı içine boşalt.

Adım 8: Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45-50 dakika pişirip. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyip üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek (Videolu Tarif)    Kaç Kişilik? 20Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiMilföylü Yufkalı Börek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ben bu böreğe ikisi bir arada diyorum. Hem milföy hamuru hem yufka kullanarak ortaya farklı ve çok...

Snickers Kurabiye

Snickers Kurabiye

Snickers Kurabiye (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiSnickers Kurabiye Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çikolatasını çok sevdiğim snickers çikolatanın, yabancı bir sitede kurabiyesini görünce hemen denemeliyim dedim. İçinde bol...

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiCorn Dog Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kore sokak lezzeti Corn Dog tarifini bende ilk kez yaptım ve çok beğenince sizlerle tarifini paylaşmak istedim. Tarifini araştırdığım...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This