Pancarlı Çikolatalı Kek

Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

75 dakika

Kalori

288

Öğün

Çay Saati

Pancarlı Çikolatalı Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Farklı lezzetleri denemeyi çok seviyorum ve her seferinde sonucu heyecanla bekliyorum.

Bu sefer Pancarlı çikolatalı kek tarifini denedim ve gerçekten sonuçtan çok memnun kaldım.

Zaten beğenmediğim tarifleri sizlerle paylaşmıyorum.

İçinde pancar olduğu anlaşılmayan ve çok farklı bir dokusu olan nefes bir kek tarifi ile sizleri baş başa bırakıyorum.

You tube kanalımda videosunu izleyebilirsiniz. Destek olmak için lütfen ücretsiz abone olmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir…

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 300 gr haşlanıp blendırdan geçirilmiş pancar
  • 200 gr eritilmiş tereyağ
  • 180 gr benmari usulu eritilmiş çikolata
  •  50 gr (3 çorba kaşığı) kakao
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un yarım çay bardağı ılık su içinde eritilmiş 1 dolu tatlı kaşığı nescafe
  • 5 adet yumurta akı
  • bir çimdik tuz üzerine serpmek için kakao

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 288 Kcal

Karbonhidrat : 27.3 g

Protein : 6 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta sarısı ve pudra şekeri beyaz kremamsı bir doku alana kadar mikserle karıştır.

Adım 2: Tereyağı eritip iyice soğumasını bekledikten sonra yumurta sarısına ekle.

Adım 3: Çikolatayı benmari usulü eritip karışıma ilave edip mikserle çok az karıştır.

Adım 4: Kakaoyu, unu, kabartma tozunu eleyerek karışıma ekle çok az mikserle karıştır. Nescafeli suyu ilave edip yine biraz karıştırıp kenara al.

Adım 5: Yumurta akını bir tutam tuz ile tıraş köpüğü kıvamını alana kadar karıştır.

Adım 6: Yumurta akını kakaolu karışıma yavaş yavaş spatula ile daireler çizerek ekle.

Adım 7: 20-22 cm lik kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt ser yağla ve karışımı içine boşalt.

Adım 8: Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45-50 dakika pişirip. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyip üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Mascarpone Nasıl Yapılır – Mascarpone Tarifi

Evde Mascarpone Nasıl Yapılır – Mascarpone Tarifi

Ev Yapımı Mascarpone TarifiKendi yaptığınız Mascarpone peyniri ile Tiramisu yapmak çok keyifli...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori  Öğün Çay SaatiEv Yapımı Mascarpone Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Evde Mascarpone peyniri yapmak çok kola. Helede bu...

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları Videolu Tarif Kahvenizin yanını eşlik edecek enfes ev yapımı çikolata... Kaç Kişilik?32 Hazırlama Süresi40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Çikolata Topları   Tarif: Sibel YalçınKendi ellerinizle hazırladığınız...

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Tarifi En keyifli lezzetler evde yapılandır... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Evde Pul Biber Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlere katılmış olduğum Gaziantep Gastronomi Festivalinden...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This