Padişah Lokumu Tarifi

Pastacılık Kursunda hocamızdan öğrendiğim hem görüntüsü hemde lezzeti ile tam puan alan sütlü tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

118

Öğün

Çay Saati

Padişah Lokumu Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Pastacılık kursunda Filiz Enginler hocamızın bizlerle paylaştığı bir tarif.

Kendisi kursta kimseyi kırmayıp kim hangi tür tarif istiyorsa hepimizle paylaşıyor. Hem yapımı kolay hem lezzetiyle herkesi mutlu eden bir sütlü tatlı tarifi padişah lokum.

Sevgiyle kalın…

Padişah Lokumu

Şub 15, 2013 | Sütlü Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 dolu su bardağı un
  • 1 dolu su bardağı toz şeker
  • 50 gr kakao
  • 1 litre süt

Üzeri için;

  • 1 kutu kaymak tadında veya krem şanti (bir kutudan iki adet çıkıyor ikisini de kullanıyoruz)
  • 200 ml soğuk süt
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tencereye kakao, un ve şeker koyun. Çırpma teli ile hepsi karıştırın.

Adım 2: Üzerine yavaş yavaş sütü dökülerek pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırılarak 5 dakika daha pişirin.

Adım 3: Oldukça koyu oluyor bu sizi yanıltmasın ve biraz da tencerenizin dibi tutacak sorun yok:)

Adım 4: Ocaktan aldıktan sonra diktörtgen borcam tepsiyi su ile çalkalayıp süzün. Muhallebiyi döküp spatula ile her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde düzeltin. Ara sıra spatulayı yapışmaması için suya batıra bilirsiniz. 

Adım 5: Muhallebi iyice soğuyana kadar beklemek gerekiyor. Yaklışık üç saat kadar buzdolabında bekletin.

Adım 6: Muhallebi iyice soğuduktan sonra kaymak tadında ve soğuk sütü mikserle iyice çırpın (veya kremşantiyi). Muhallebinin üzerine yine spatula yardımı ile yayıp buzdolabında 2-3 saat kadar bekletilir (bir gece bekletirseniz şekil vermeniz çok daha kolay olacaktır)

Adım 7: Sonra uzun tarafından ikiye bölün, diğer iki tarafı onar onar uzunlamasına kesin toplam 20 adet olacak. Bıçağın ucuyla kenarından kaldırıp rulo yapın, bir kase içerisine koyduğunuz hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alın. Servis anına kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 118 Kcal

Karbonhidrat : 19.6 g

Protein : 3.8 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi (Videolu Tarif)Bursa yöremizin meşhur süt helvası tarifi...Kaç Kişilik? 5-6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Süt Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bursa yöremize ait olan meşhur Süt helvası tarifini sizlerle paylaşmak istedim....

Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi

Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi

Pişmeyen Sütlü Tatlı (Videolu Tarif) Çok kısa sürede meyveli sütlü tatlı yapacaksınız...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 30 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Sütlü tatlı sevip, uzunca ocak başında pişirmek istemeyenler...

Pastane Usulü Supangle Tarifi

Pastane Usulü Supangle Tarifi

Supangle Videolu TarifPastane de yediğiniz supangle den daha lezzetli supangle tarifi...Kaç Kişilik? 6-8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Gerçek Supangle Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çikolata sevenler için Pastane usulu Supangle tarifi...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This