Padişah Lokumu Tarifi

Pastacılık Kursunda hocamızdan öğrendiğim hem görüntüsü hemde lezzeti ile tam puan alan sütlü tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

118

Öğün

Çay Saati

Padişah Lokumu Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Pastacılık kursunda Filiz Enginler hocamızın bizlerle paylaştığı bir tarif; Padişah Lokumu. Bir çok kişi bu ismi ilk kez duymuş olabilir. Padişah Lokumu Nasıl Yapılır? sorusuna en lezzetli yanıt her zaman olduğu gibi bizde. Padişah Lokumu Tarifi, tatlı tariflerim arasında favorilere girdi bile.

Kendisi kursta kimseyi kırmayıp kim hangi tür tarif istiyorsa hepimizle paylaşıyor. Hem yapımı kolay hem lezzetiyle herkesi mutlu eden bir sütlü tatlı tarifi padişah lokum.

Sevgiyle kalın…

Padişah Lokumu Nasıl Yapılır? Padişah Lokumu Tarifi

Şub 15, 2013 | Sütlü Tatlılar | 0 yorum

Padişah Lokumu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 dolu su bardağı un
  • 1 dolu su bardağı toz şeker
  • 50 gr kakao
  • 1 litre süt

Üzeri için;

  • 1 kutu kaymak tadında veya krem şanti (bir kutudan iki adet çıkıyor ikisini de kullanıyoruz)
  • 200 ml soğuk süt
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Adım Adım Padişah Lokumu Tarifi

Adım 1: Tencereye kakao, un ve şeker koyun. Çırpma teli ile hepsi karıştırın.

Adım 2: Üzerine yavaş yavaş sütü dökülerek pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırılarak 5 dakika daha pişirin.

Adım 3: Oldukça koyu oluyor bu sizi yanıltmasın ve biraz da tencerenizin dibi tutacak sorun yok:)

Adım 4: Ocaktan aldıktan sonra diktörtgen borcam tepsiyi su ile çalkalayıp süzün. Muhallebiyi döküp spatula ile her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde düzeltin. Ara sıra spatulayı yapışmaması için suya batıra bilirsiniz. 

Adım 5: Muhallebi iyice soğuyana kadar beklemek gerekiyor. Yaklışık üç saat kadar buzdolabında bekletin.

Adım 6: Muhallebi iyice soğuduktan sonra kaymak tadında ve soğuk sütü mikserle iyice çırpın (veya kremşantiyi). Muhallebinin üzerine yine spatula yardımı ile yayıp buzdolabında 2-3 saat kadar bekletilir (bir gece bekletirseniz şekil vermeniz çok daha kolay olacaktır)

Adım 7: Sonra uzun tarafından ikiye bölün, diğer iki tarafı onar onar uzunlamasına kesin toplam 20 adet olacak. Bıçağın ucuyla kenarından kaldırıp rulo yapın, bir kase içerisine koyduğunuz hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alın. Servis anına kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 118 Kcal

Karbonhidrat : 19.6 g

Protein : 3.8 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler

Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

Çilekli Trileçe Tarifi hem bol sütlü. hem meyveli oluşuyla çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. Daha önce sizlerle Karamel soslu trileçe ve Frambuaz soslu

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık