Padişah Lokumu Tarifi

Pastacılık Kursunda hocamızdan öğrendiğim hem görüntüsü hemde lezzeti ile tam puan alan sütlü tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

118

Öğün

Çay Saati

Padişah Lokumu Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Pastacılık kursunda Filiz Enginler hocamızın bizlerle paylaştığı bir tarif.

Kendisi kursta kimseyi kırmayıp kim hangi tür tarif istiyorsa hepimizle paylaşıyor. Hem yapımı kolay hem lezzetiyle herkesi mutlu eden bir sütlü tatlı tarifi padişah lokum.

Sevgiyle kalın…

Padişah Lokumu Tatlısı

Şub 15, 2013 | Sütlü Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 2 ajda çay bardağı un
  • 2 ajda çay bardağı toz şeker
  • 1 ajda çay bardağı kakao
  • 1 litre süt
  • 1 paket kaymak tadında veya 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 118 Kcal

Karbonhidrat : 19.6 g

Protein : 3.8 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tencereye kakao, un ve şeker koyun. Çırpma teli ile hepsi karıştırın.

Adım 2: Üzerine yavaş yavaş sütü dökülerek pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırılarak 5 dakika daha pişirin.

Adım 3: Oldukça koyu oluyor bu sizi yanıltmasın ve biraz da tencerenizin dibi tutacak sorun yok:)

Adım 4: Ocaktan aldıktan sonra fırın tepsisini su ile çalkalayıp süzün ve kakaolu harcı döküp spatula ile her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde düzeltin. Ara sıra spatulayı yapışmaması için suya batıra bilirsiniz.

Adım 5: Kaymak tadında ve bir su bardağı sütü mikserle iyice çırpıp dolaba kaldırın. (veya kremşantiyi) Kakaolu karışım iyice soğuyunca beyaz karışımı üzerine yine spatula yardımı ile yayıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

Adım 6: Sonra uzun tarafından ikiye bölün, diğer iki tarafı onar onar uzunlamasına kesin toplam 20 adet olacak.
Bıçağın ucuyla kenarından kaldırıp rulo yapın, bir kase içerisine koyduğunuz hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alın. Servis anına kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pastane Usulü Supangle Tarifi

Pastane Usulü Supangle Tarifi

Supangle Videolu Tarif Pastane de yediğiniz supangle den daha lezzetli supangle tarifi... Kaç Kişilik? 6-8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Gerçek Supangle Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çikolata sevenler için Pastane usulu Supangle tarifi...

En Lezzetli Kupta Tiramisu Tarifi

En Lezzetli Kupta Tiramisu Tarifi

Kupta Tiramisu Videolu Tarif Tiramisu sevenler kupta sunumunu da eminim çok beğenecek... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kupta Tiramisu Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çok kısa sürede Kupta Tiramisu yapabilirsiniz. Tabi artık...

Nişastasız Sütlaç Tarifi

Nişastasız Sütlaç Tarifi

Nişastasız Sütlaç Videolu Tarif Nişasta kullanmadan tam kıvamında Sütlaç Tarifi. Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 120 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Sütlaç Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Nişasta kullanmadan tam kıvamında Sütlaç tarifi. Sütlaç tarifinde...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This