New York Kurabiye
Videolu Tarif
Tatlı krizlerine çözüm, bol çikolatalı New York kurabiyesi…
Kaç Kişilik?
9
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
New York Kurabiyesi Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
New York Kurabiyesi içinde bol beyaz damla çikolata ve baharatların buluşması ile ortaya çıkan nefis kurabiye tarifi.
Tarif gramajlı bir tarif ben mümkün olduğu kadar bardak ölçüsü ile sizlere tarifi vermeye çalıştım. Mutfak tartınız varsa gramajlı olarak tartarak yapmanızı tavsiye ederim.
İkinci önemli husus pişirme süresi. Her fırın farklı farklı pişirme süresine sahip olabilir o yüzden fırının başından ayrılmadan pişirmek gerekiyor.
Sevgiyle kalın…
New York Kurabiye – Zencefilli Damla Çikolatalı Kurabiye

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir.
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 190 gr esmer şeker (1 su bardağı)
- 1 adet L boy yumurta
- 280 gr un (1 tam su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un)
- 1,5 çay kaşığı zencefil
-
1 çay kaşığı tarçın
-
yarım çay kaşığı toz muskat
-
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
-
yarım çay kaşığı karbonat
-
yarım çay kaşığı tuz
-
300 gr beyaz damla çikolata
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Yağ ve şekeri bir kase içine alıp iyice mikserle karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtayı ekleyip tekrar mikser ile iyice karıştırın. İçine baharatları ardından unun yarısını ekleyip mikserle karıştırın. Bu noktadan sonra kalan unu önce spatula en son safhada hamura elinizle yedirin.
Adım 2: Damla çikolatayı ekleyin. Damla çikolata fazla olduğu için yığılıp bir yerde kalmasın eşit bir şekilde hamura karıştığından emin olun. Hamurun üzerini kapatarak 20-30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Adım 3: Süre sonunda önce fırını 200 derecede çalıştırın sonra hamuru buzdolabından alıp 100 gr olarak eşit bir şekilde bezelere bölün. Dokuz adet beze olacak. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye belirli aralıklarla dizin.
Adım 4: Eşit bir şekilde bölünmesi önemli biri büyük biri küçük olursa pişirme süresi sonunda birisi pişerken diğeri pişmeyecektir. Pişirme süresi küçük olduğu zaman azalırken, büyük olursa süre uzuyor.
Adım 5: Fırını 200 derecede çalıştırmıştım, tepsiyi fırına verip dereceyi 180 olarak değiştirin. Üzeri hafif pembe olunca (benim fırınımda 17 dakikada pişti) fırından çıkarın. Fazla tutarsanız dışı çok sert olacaktır. Kurabiye hafif dışı sert içi de yumuşak olması gerekiyor. Bu kıvam pişirme süresini doğru yaparsanız oluyor o yüzden fırının başından ayrılmadan pişirin.
Adım 6: Fırından çıkardıktan sonra 30 dakika hiç dokunmadan bekletin. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye Tarifi
Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye Videolu TarifElmalı kurabiye tarifine, kavrulmuş un kullanarak çok farklı bir lezzet katın...Kaç Kişilik? 8-10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kavrulmuş Unlu Kurabiye Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Kavrulmuş un ile...
Kestane Kurabiyesi
Kestane Kurabiyesi Videolu TarifGörüntüsü kestane, tadında kestane olan nefis bir kurabiye tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Kurabiyesi Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlerle paylaştığım Kestane...
Pekmezli Atom Kurabiye Tarifi
Pekmezli Atom Kurabiye Videolu Tarifİsminin tam karşılığını veren pekmezli atom kurabiye tarifi...Kaç Kişilik? 18Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Atom Kurabiye Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Pekmezli atom kurabiye tarifi tam adının karşılığı...
0 Yorum